(advertentie)

Stedentrip naar Wenen

Karlskirche, Wenen, Oostenrijk

Een stedentrip naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is erg populair. De stad ligt aan de rivier de Donau, in het noordoosten van Oostenrijk. Sinds 1992 is het niet alleen een hoofdstad maar vormt het ook een eigen deelstaat binnen het land. Wenen heeft zo’n 1.700.000 inwoners. Tijdens een stedentrip naar Wenen zul je zeker de rijke muzikale en culturele geschiedenis van de stad proeven. Een stedentrip naar Wenen is een ervaring om nooit te vergeten!

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantieplannen voor Oostenrijk?

Kerken in wenen

Tijdens een stedentrip naar Wenen kun je veel historische gebouwen bewonderen. Aan het Karlzplatz in Wenen vind je de schitterende Karlskirche. De Karlskirche is een Rooms-Katholieke kerk en werd in 1713 ontworpen in opdracht van keizer Karel IV. De Karlskirche is gebouwd in de stijl van de Barok, met invloeden van de toenmalige architectuur in Rome. De twee zuilen aan de voorkant van de Karlskirche zijn geïnspireerd op de Zuil van Trajanus. In de koepel van de Karlskirche is een schitterende schildering te zien. Je kunt deze plafondschildering van dichtbij bekijken door middel van een glazen lift. Deze lift brengt je naar de 30 meter hoge koepel.

Vienna StephansdomDe Stephansdom is met 34 meter breedte en 107 meter lengte de grootste kerk van Wenen. De oudste delen van dit prachtige bouwwerk stammen uit de 13e eeuw! De Stephansdom is meerdere malen gerestaureerd en uitgebouwd. Hierdoor is de Stephansdom in verschillende stijlen gebouwd. Het hoogste gedeelte van de kerk is een enorme toren van 137 meter, Steffl (kleine Stefan), genaamd. Ook van binnen ziet de Stephansdom er indrukwekkend uit. Zeker een bezoekje waard dus!

Paleizen in Wenen

Behalve kerken kun je tijdens een stedentrip naar Wenen ook prachtige paleizen bewonderen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Schloss Schonbrünn. Dit paleis wordt beschouwd als het meest belangrijke culturele monument van Oostenrijk. Schloss Schonbrünn beslaat zo’n 170 hectare. Dit komt onder andere door de uitgestrekte tuin. Het paleis ziet er van binnen en buiten prachtig uit. Schloss Schonbrünn mag dus niet ontbreken op je lijstje!

Hofburg Paleis WenenHet Hofburg Paleis is ook erg geliefd onder toeristen. Het Hofburg Paleis is de officiële residentie van de Bondspresident van Oostenrijk. Het paleis heeft maar liefst 18 vleugels met meer dan 2000 kamers, versierd in verschillende stijlen. Al deze pracht en praal is helaas niet in één dag te bewonderen. Wanneer je tijdens je stedentrip naar Wenen het Schloss Schonbrünn bewondert, bezoek dan in ieder geval de Bibliotheek, de Schatkamer, de Spaanse Rijschool en het Albertina Museum.

Overige bezienswaardigheden

Tijdens een stedentrip naar Wenen kun je naast kerken en paleizen nog veel meer bezienswaardigheden bezoeken. Breng ook een bezoekje aan de Weense Staatsopera, het Museums Quartier, het Kunsthistorisch Museum en het Stadtpark.

photo by: MarcusWinter