(advertentie)

Stedentrip Londen – Ontdek tradities en cultuur

Stedentrip Londen

Een stedentrip naar Londen zal gegarandeerd een unieke ervaring zijn. Ontspanning, vermaak en historie, Londen heeft het allemaal. Het is de hoofdstad van Engeland en tevens de grootste stad in het hele Verenigd Koninkrijk. Londen vervult ook een belangrijke plaats in Europa.

Je favoriete stad bezoeken?

Londen is gelegen in het zuidoosten van Engeland. Door de stad loopt een rivier, de Theems genaamd. Londen bestaat uit 13 deelgemeenten, waarvan de City of London de middelste en bekendste is. De City of London is het belangrijkste deel van Londen. hier vind je ook allerlei grote banken. In The City en in de andere deelgebieden is een hoop te zien, een stedentrip naar Londen is daarom een echte aanrader!

Vervoer in Londen

Zwarte taxi in LondenTijdens je stedentrip naar Londen kan je je op verschillende manieren laten vervoeren. Het vervoer in Londen staat bekend om de grote rode dubbeldekkers. Deze bussen rijden nog steeds door de stad en als toerist kan je gewoon mee. Een ander bekend vervoersmiddel uit de stad is The Tube, het ondergrondse metronetwerk. De hele stad kan je bereiken met deze metro. Zeker als je veel bezienswaardigheden in Londen wilt zien, is dit een ideaal vervoersmiddel. Londen kent zijn eigen OV-Chipkaart, de Oyster Card. Deze kaart laadt je op en per rit wordt er een bedrag afgeschreven. Het handige aan deze Osyter Card is dat hij onbeperkt geldig is, dus ga je over een jaar weer op stedentrip naar Londen, dan kan je hem nogmaals gebruiken voor het vervoer in Londen.
Ben je van plan om korte afstanden af te leggen, dan is een fiets huren ideaal. Dit kan op veel plekken in de stad en het verkeer is redelijk veilig voor fietsers. Kortom het vervoer in Londen is prima geregeld, ook voor toeristen. Vergeet tijdens je stedentrip naar Londen niet een zwarte taxi aan te houden, deze ‘cabbies’ rijden werkelijk overal!

Bezoek indrukwekkende gebouwenPhone Booth en the Big Ben in London, England, United Kingdom

In Londen staan gebouwen die over de hele wereld bekend en zeker een bezoekje waard zijn. Bekijk bijvoorbeeld eens de Big Ben. De Big Ben is een bekende, oude klokkentoren die bij het Wesminster Palace hoort. Ook de Tower of London is een echte must-see. In deze vesting worden de kroonjuwelen bewaard, het is tegenwoordig een museum. Ook de Tower Bridge naast de Tower of London is het bekijken waard. Veel oude, waardevolle architectuur in Londen staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed.

Buckingham Palace, de residentie van de koninklijke familie, is ook een prachtig gebouw om te bezoeken tijdens je stedentrip. En als je in Londen bent, mag je natuurlijk The London Eye zeker niet overslaan. Dit enorme reuzenrad van 135 meter geeft je een fantastisch uitzicht over de omgeving!

Vermaak tijdens je stedentrip naar LondenOxford Street, Shopping, London, England, United Kingdom

In Londen bevindt zich een groot aanbod aan galerijen en musea. Deze zijn zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip. Ook winkelen in Londen mag zeker niet op je lijstje ontbreken. In deze wereldstad zijn de bekende warenhuizen Harrods, Selfridges & Co en nog vele andere gevestigd. Voor onbeperkt shoppen ben je in Londen helemaal op de goede plaats!

Londen heeft ook een aantal bekende markten, waar je zeker moet gaan kijken. Een van de meest bekende is Camden Market, die eigenlijk bestaat uit meerdere kleine markten. Londen heeft ook een enorm aanbod aan restaurants. Veel topkoks hebben hier een of meerde restaurants. Ook zijn er natuurlijk een heel aantal pubs in deze stad, waar je kunt genieten van traditionele dranken en maaltijden, zoals lager (bier) en fish & chips.

Pleinen in Londen

Piccadilly Circus in Londen

photo by: clry2

Londen kent twee grote pleinen die je zeker moet bezoeken tijdens je stedentrip naar Londen. Piccadilly Circus en Leicester Square. Beide pleinen zijn toeristische trekpleisters van deze prachtige stad. Piccadilly Circus is eigenlijk een verkeersknooppunt maar nu erg populair vanwege de vele lichtreclame die op gebouwen te zien zijn. Als je vanuit de metro het plein op komt lopen weet je niet wat je ziet. Overal reclames! Een stedentrip naar Londen is niet compleet zonder deze bijzonder toeristische plek. In de uitgaanswijk West End vind je Leicester Square. In het midden van dit plein staat een standbeeld van de bekende William Shakespeare. Rondom Leicester Square bevinden zich vier grote bioscopen waar veel belangrijke premières plaatsvinden. Een standbeeld van Isaac Newton vindt je ook op dit mooie plein.

Een stedentrip naar Londen zal een belevenis zijn om nooit te vergeten!

photo by: Ysangkokeindruckschinderdomain