(advertentie)

Stedentrip Gdańsk

Gdansk

Gdansk is een havenstad in Polen, met een Hollands tintje! Je vindt hier namelijk prachtige herenhuizen met kleurrijke gevels. Dat komt doordat er vroeger volop handel werd gedreven met Nederlandse en Vlaamse steden. Helaas werd in tweede wereldoorlog veel van Gdansk’s prachtige centrum verwoest door Duitse bombardementen.

Je favoriete stad bezoeken?

GdanskNa de tweede wereldoorlog werd Gdansk weer deel van Polen, en werd het volledige centrum in oude stijl herbouwd.

Nu begint het toerisme steeds meer te trekken naar Gdansk, want het heeft eigenlijk alles. Een authentiek centrum met veel bezienswaardigheden, een strandplaats dichtbij en een heel goed uitgaansleven. En dat allemaal voor de lage prijzen die we van Polen gewend zijn!

Goedkope stedentrip

Gdank is perfect als je op zoek bent naar een goedkope stedentrip. De lage prijzen die we van Polen gewend zijn vind je hier ook. Gemiddeld is dit ongeveer wat je kwijt bent:

  • Eenvoudige hotelkamers boek je voor € 20.
  • Een retourvlucht naar Gdansk vind je al voor € 34.
  • Een luxe kamer in een Mercure hotel vind je al voor € 50.
  • Een compleet verzorgde citytrip voor drie dagen naar Gdansk boek je al voor € 200.

En eenmaal in Gdansk aangekomen kun je ook voor weinig een leuke stedentrip hebben, want je eet er ’s avonds al voor een paar euro!

To do in Gdansk

Gdansk is rijk aan bezienswaardigheden en musea. Maar wat de stad ook zo heerlijk maakt is de gezelligheid, en het lekkere eten en drinken. Lees hier wat je zeker niet kunt overslaan!

haven

Rondwandelen in het oude centrum

Hier kan je zeker een dag vooruit trekken. In Gdansk vind je verschillende bezienswaardigheden, zoals de Lange Straat met het Rechtstadsraadhuis, de Gouden en de Groene Poort, de Mariabasiliek die maar liefst 77 meter hoog is en de Kraanpoort. Ook bij de haven kun je heerlijk wandelen, en met de boot naar schiereiland Westerplatte varen.

Je kunt van te voren een route uitstippelen, maar je kan ook rustig rondwandelen want overal in Gdansk kom je bijzondere gebouwen en musea tegen! Tip: zet je Google Maps aan zodat je alle bezienswaardigheden om je heen spot.

Eten en drinken

Neem in Gdansk zeker de tijd om de typische Poolse gerechten uit te proberen, bijvoorbeeld bij een melkbar. Dat is een goedkoop snelbedieningsrestaurant, wat nog uit de communistische tijd stamt. Goed eten voor weinig geld.
Gdansk heeft trouwens ook een eigen likeur, Danziger Goldwasser. Moet je zeker eens proberen, er zitten goudblaadjes in verwerkt. En bierliefhebbers kunnen zich helemaal uitleven in Gdansk, want er is een complete bierstraat! In de Piwna straat draait alles om culinair genieten met een lekker koud biertje.

Lucht

Tri-city

Een van de mooie dingen aan Gdansk is de ligging bij de zee. Gdansk zelf heeft niet echt een strand, in verband met de haven maar Sopot wel! Sopot hoort bij het grootstedelijkgebied Tri-city dat bestaat uit Gdansk, Sopot en Gdynia. Sopot is een levendige stad, met een hip strand wat weleens wordt vergeleken met Ibiza. Je bent er zo vanuit Gdansk met de trein.