(advertentie)

Stedentrip Bern

Stedentrip Bern

Bern is de bondsstad van Zwitserland, hiermee vervult de stad de rol van hoofdstad. De stad telt meer dan 130.000 inwoners en is hiermee het vierde grootste land van Zwitserland. De stad is niet erg groot, maar heeft wel veel te bieden. Het heeft een prachtige oude binnenstad, maar ook als je tijdens je stedentrip Bern wilt winkelen of musea bezoeken, ben je op de juiste plek.

Je favoriete stad bezoeken?

De oude binnenstad

Sinds 1983 staat de oude binnenstad van Bern op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wanneer je in de binnenstad rondloopt, is dit ook gelijk duidelijk. De prachtige oude gebouwen, sommige nog van zandsteen, stralen nog helemaal de sfeer van vele eeuwen terug uit. Sommige gebouwen dateren zelfs nog uit de 15e eeuw. Bezienswaardigheden uit de oude binnenstad die je zeker gezien moet hebben tijdens je stedentrip Bern zijn:

  • Zytglogge-toren. De naam is Bernduits voor Zeitglocke, wat tijdklok of uurwerk betekent. De toren is gebouwd rond de 12e en 13e eeuw en heeft een astronomisch uurwerk.
  • Berner Munster. De kathedraal in Zwitserland die met 100 meter de hoogste toren van Zwitserland heeft.
  • Bundeshaus Bern. Het parlementsgebouw van Bern aan het Bundesplatz.
  • De vele fonteinen die door de hele oude binnenstad te vinden zijn.

Berenpark Bern

Stedentrip Bern Door een oude legende is de beer het symbool van Bern geworden, de beer is ook terug te vinden in het wapenschild van de stad. Volgens de legende was de beer het eerste dier dat werd dood geschoten door de stichter van Bern, Berchtold V von Zähringen. Hierdoor is de beer erg belangrijk geworden voor Bern en hebben ze een berenkuil om de legende te herdenken. Deze ‘bärengraben’ kun je nog steeds bewonderen, je kunt er zelfs wat voer kopen om de beren te voeren. Sinds 2009 hebben de beren een 6.000 m² park tot hun beschikking waar ze via een tunnel naar toe kunnen.

Stedentrip Bern

Naast de oude binnenstad en het Berenpark heeft een stedentrip Bern nog veel meer te bieden. Ook voor een dagje winkelen ben je op de goede plek, Bern heeft zes kilometer aan overdekte voetpaden met daaraan allerlei winkeltjes. Hiermee heeft Bern de meeste overdekte winkelstraten van Europa. Maar ook musea en theater heeft Bern genoeg, net als de restaurantjes met zowel plaatselijke als internationale keuken. Tot slot kun je in Bern ook even helemaal tot rust komen in de Botanische tuinen, die je midden in het hart van de stad vindt.