(advertentie)

Stedentrip naar Senj in Kroatië

Spasovac, Senj, Kroatia

Senj ligt aan de voet van het Velebitgebergte in de provincie Lika-Senj, Kroatië. Het is een prachtig stadje en een geliefd oord voor een stedentrip. Het is er heuvelachtig en er heerst een ontspannen mediterrane sfeer. Senj staat bekend om twee dingen. Ten eerste om de krachtige wind, de Senj Bura. Deze wind blaast via het Senjkadal door de stad. De wind zorgt ervoor dat alle wolken snel verdwijnen, vandaar dat het een van de zonnigste steden van Kroatië is. Een stedentrip naar Senj is een aanrader tijdens een vakantie in Kroatië.

Je favoriete stad bezoeken?

Ontdek het nieuwe vakantieland Kroatië!

Cultuur tijdens stedentrip Senj

Het tweede waar Senj bekend om staat is de Nehaj. De Nehaj, een middeleeuwse burcht, heeft een belangrijke rol gespeeld in de historie van de stad Senj. De Nehaj had een verdedigende functie. De burcht is het symbool van de stad, leuk om te bekijken tijdens je stedentrip. Het woord Nehaj komt van de kroatische term ‘ne hajati’, wat zoiets als ‘niets schelen’ betekent. Deze naam werd vroeger aan de burcht en de heuvel gegeven om de bewoners van Senj en omgeving te laten zien dat ze zich niet druk hoefden te maken voor veroveraars. Het was een soort geruststelling.

Nehaj Fort KroatiëIn Senj is nog veel meer cultuur en historie te ontdekken tijdens een stedentrip. Bezoek tijdens je stedentrip bijvoorbeeld eens het slot van de vroegere Uskokken. Dat waren vluchtelingen die rond het jaar 1500 ontsnapt waren aan de Turken en later de stad Senj overnamen. In het slot is nu een museum gevestigd, waar je tijdens je stedentrip van alles te weten kunt komen over de historie en cultuur van de stad Senj en de Uskokken.

Feest in Senj

Tijdens je stedentrip naar Senj ontdek je ongetwijfeld dat de inwoners van een feestje houden. Ieder jaar worden er veel festivals georganiseerd. Tijdens de zomermaanden kun je genieten van kleur en sfeer tijdens het ‘Senj International Summer Festival’, van muziek tijdens het ‘Senj Summer Musical’ en van cultuur bij het katholieke feest ‘Gospa Snjezna’. ’s Winters is er ook nog een wintercarnaval. Voor de voetballiefhebbers is er het ‘senjski Vitezovi’ voetbaltoernooi. Kortom, tijdens een stedentrip naar Senj in Kroatië is er genoeg te beleven.

Natuurschoon in KroatiëBeautiful bay of Senj, Kroatia

De stad Senj heeft een schitterende omgeving. De zee, waar het stadje aan ligt, is helder en schoon. Er wordt veel gevaren bij Senj, een bootje huren voor een dagje weg is een echte aanrader! Het is een leuke manier om het landschap van Kroatië te ontdekken. De stad ligt vlakbij de baai Spasovac, waar je ook heerlijk van de zee en de mooie omgeving kunt genieten. De stranden van Kroatië zijn de meest schone van het middellandse zeegebied.

Eten tijdens stedentrip Senj

Ook voor de fijnproevers onder ons is een bezoekje aan de stad Senj een goed idee. Het is zeker de moeite waard om tijdens je stedentrip naar Senj te genieten van lokale specialiteiten. Er is een groot aanbod aan restaurants waar je kunt genieten van gerechten uit Kroatië. Restaurants waar je heerlijk kunt eten zijn onder andere Restaurant Martina, Konoba Stari Grad en Restaurant Sidro.

photo by: Janos Korom, Kiki273, Joadl