(advertentie)

Cultuurvakantie Schotland

Edinburgh stad

We kennen Schotland als het land van de Highlands, Glasgow, Edinburgh en van Loch Ness, maar Schotland heeft ook andere aantrekkelijke kanten die minder bekend zijn. Zo heeft Schotland meer dan 750 eilanden en het heeft een zeer kleurrijke geschiedenis die draait om helden, gevallen vorsten en bloedige gevechten. Schotland heeft ook een heel oude geschiedenis, met tekenen van beschaving die tot 5.000 jaar teruggaan. Dit maakt Schotland de perfecte bestemming voor een cultuurvakantie!

Edinburgh

De stad Edinburgh is sinds 1437 de hoofdstad van Schotland. Het prachtige oude centrum van Edinburgh is opgebouwd in de Middeleeuwen en is eind vorige eeuw tot UNESCO werelderfgoed verklaard. Het historische centrum van Edinburgh wordt gesplitst door de Princes Street Gardens, een brede parkstrook.

Edinburgh wordt ook wel ‘de literatuurhoofdstad’ genoemd. Het is de geboorteplaats van beroemde Schotse schrijvers als Sir Walter Scott en Sir Arthur Conan Doyle en is een inspiratiebron voor schrijvers als J.K. Rowling.

Edinburgh castle

Edinburgh werd in vroeger tijden bewaakt door het beroemde Edinburgh Castle. Dit kasteel is gebouwd op een vulkanische helling, in het midden van Edinburgh. Tot op de dag van vandaag worden op deze plek de Schotse kroonjuwelen en de ‘Stone of Scone’ bewaakt.

Wilt u kennismaken met de Schotse cultuur? Dan is een bezoek aan het historische Edinburgh een must.

Glasgow

Glasgow SchotlandGlasgow is veruit de grootste stad van Schotland. In tegenstelling tot het sprookjesachtige Edinburgh straal Glasgow een industriële, mondaine sfeer uit. Maar schijn bedriegt, want Glasgow bezit indrukwekkende culturele hoogtepunten, zoals een oud kerkhof uit de Victoriaanse tijd en de Glasgow University die gesticht werd in de 15e eeuw. Een andere interessante bezienswaardigheid is de Glasgow cathedral, een schitterende gotische kathedraal.

Glasgow won in 1999 de onderscheiding voor Architecture and Design en in 1990 was het een jaar lang ‘Europese hoofdstad van het jaar’.

Meer informatie over Schotland vindt u op de site Rondreis Schotland.