(advertentie)

Ontdek Athene

Athene Olympisch stadion

Athene, de hoofdstad van Griekenland, was in de oudheid een grote Polis. Een Polis was een samenwerkingsvorm van burgers (Politai). In Athene is ook de eerste democratie ontstaan, de gewone burgers hadden de macht in een directe democratie. De overblijfselen van de Polis Athene zijn nog steeds zichtbaar. Het versterkte gedeelte van de stad, de Acropolis kun je bewonderen wanneer je de stad bezoekt. Op de Acropolis vind je onder andere de Parthenon, de Propylaeën, de Nikètempel en het Erechtheion.

Geniet van een vakantie in Griekenland!

Toeristische plekken

Naast de Acropolis heeft Athene nog veel meer te bieden. De meest bekende toeristische plekjes zijn het Syntagmaplein, National Garden, Stadion Panathinaiko, de Flea Market bij Monastiraki, Lycabettes Hill en de tempel van de Olympische Zeus. Maar als je verder Athene in gaat, ontdek je veel meer plekjes die absoluut een bezoekje waard zijn. Zo vind je midden in Athene een ‘Santorini’ wijkje met allemaal witgekalkte huisje en extreem smalle straatjes. Een andere tip is om Cine Paris op te zoeken (zie kaart). Dit is een openlucht bioscoop op een dakterras met plastic stoeltjes, popcorn en een prachtig uitzicht op de verlichte Acropolis.

Eten in Athene

Athene Lycabettus HillNa een dagje toeristische plekken bekijken, is het natuurlijk heerlijk om op een terrasje te zitten en te genieten van het heerlijke verse Griekse eten. In Athene is dit geen probleem, er zijn restaurantjes genoeg. Wanneer je geen zin hebt in een uitgebreid diner, is het zeker een aanrader om te kiezen voor een Griekse salade of een souvlaki, de snack. Dit is een pita gevuld met vlees naar keuze, tzatziki, uien, sla en tomaat. Voor nog geen €3 te koop en absoluut de moeite waard!

Genieten van de zonsondergang

Nog net voordat de zon ondergaat, is het een aanrader om de Areopagus (een grote rots, vlakbij de Acropolis) te beklimmen en daar te genieten van de zonsondergang. Wanneer de zon helemaal is ondergegaan zie je langzaam alle lichtjes in de stad aan gaan. Heb je hierna zin om nog even lekker wat te gaan drinken? Zoek dan het kleine barretje Brettos (een paar meter verwijderd van Cine Paris) op in de wijk onder de Acropolis. Hier vind je likeurtjes in alle smaken die je maar kunt bedenken, wat voor een kleurrijk decor zorgt. Kijk hier voor leuke fly-drive vakanties naar Athene.