(advertentie)

Madame Tussauds in Amsterdam

Madame Tussaud Amsterdam

Madame Tussauds is een echte must-see wanneer je in Amsterdam bent. Het museum aan de Dam in Amsterdam staat vol prachtige, levensechte wassenbeelden. In 1971 werd het eerste wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds in Nederland geopend aan de Kalverstraat in Amsterdam. In 1991 verhuisde de wassen beelden naar de Dam in Amsterdam. Je komt er allerlei nagemaakte beroemdheden tegen, van One Direction tot koningin Wilhelmina. Dit is dé kans om met je idolen op de foto te gaan! Lees snel meer over dit wassenbeeldenmuseum in Nederland.

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Wassen beelden

Madame Tussauds is een museum vol met wassen beelden. In het wassenbeeldenmuseum in Amsterdam staan beelden van beroemdheden in allerlei categorieën. Van sporters tot muziekhelden en van acteurs tot politiek leiders. Zo vind je in dit museum wassen beelden van Justin Bieber, Lady Gaga en Bono. Naast deze internayionale helden vind kan je ook op de foto met nationale helden zoals Wendy van Dijk, Epke Zonderland en Nick & Simon. De collectie aan beelden is een wisselende collectie. Een aantal beelden staan er altijd, andere wisselen.

Duurzaam en voordelig met de trein

Ga je naar Madame Tussauds? Dat kan gemakkelijk met de trein! Reizen met de trein is duurzaam én voordelig met de abonnementen van NS Flex. Bekijk hier de abonnementen van NS Flex voor jouw dagje uit.

Over Madame Tussauds

Madame Tussaud WassenbeeldMevrouw Tussauds was een kunstenares. Ze leefde in de 18e eeuw in Frankrijk en ze maakte wassenbeelden. Door haar talent werkte ze ook aan het Franse hof. Ze trok 30 jaar lang rond met haar tentoonstelling van wassenbeelden. Later kreeg de collectie van  Tussauds een plek in Londen. Tegenwoordig zijn in een heel aantal wereldsteden, zoals Amsterdam, Las Vegas, Washington en Londen, musea met wassenbeelden opgericht met de naam Madame Tussauds. Zo’n wassenbeeldenmuseum trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Prijs en openingstijden

De toegangsprijzen van het wassenbeeldenmuseum in Amsterdam hangen af van het moment wanneer je het bezoekt. Hoe eerder in de ochtend je Madame Tussauds bezoekt, hoe hoger je korting! Verder is het slim om je ticket online te bestellen. Online zijn de kaartjes goedkoper en je hoef minder lang in de rij te staan.

Openingstijden

Madame Tussauds is het hele jaar door open van 10:00 tot 19:00. Tijdens vakanties gelden er aangepaste openingstijden. In de herfstvakantie, kerstvakantie en meivakantie is het museum geopend van 10:00 tot 20:00. Op Koningsdag is het wassenbeeldenmuseum gesloten.

Kijk voor actuele prijzen en openingstijden altijd even op de site van Madame Tussauds!