(advertentie)

Werkvakantie

Werkvakantie Je hoort het steeds vaker, jongeren die op een werkvakantie gaan. Tijdens een werkvakantie maak je een reis en doe je ergens vrijwilligerswerk. Dit kan op allerlei manieren. Een werkvakantie kan bestaan uit huizen bouwen, putten slaan, evangeliseren maar ook helpen in een kindertehuis of helpen bij een jeugdclub. In Europa maar ook in Azië en Afrika zijn verschillende mogelijkheden voor werkvakanties.

Vrijwilligerswerk

Of je nu houdt van de natuur, van mensen of van dieren. Of je juist met je handen wilt werken of juist zorg wilt dragen voor anderen. Tijdens een werkvakantie kan het allemaal. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. Ook is er enorm veel keuze in lengte van je vakantie. Je kunt een week ergens gaan helpen, maar er zijn ook veel mogelijkheden om voor een aantal maanden weg te gaan. Er zijn ontzettend veel organisaties die een werkvakantie of vrijwilligerswerk aanbieden. In onze artikelen vind je o.a. een aantal tips om tot een goede keuze te komen die het best bij jou en jouw mogelijkheden past.

Sponsoring

Op vakantie gaan kost geld en een werkvakantie vaak heel veel geld. Een slimme manier om aan het geld hiervoor te komen is via sponsoring. De tuin bijhouden van je buurman, taarten bakken voor verjaardagen, allerlei manieren om genoeg geld te sparen om op de plaats van bestemming te komen.

Ervaring en beleving

Jongeren die terugkomen van hun reis hebben vaak ontzettend veel verhalen. Ze hebben echt de tijd van hun leven gehad. Veel voorkomende reacties zijn: “Wow, wat fijn dat ik iets heb kunnen betekenen!” en “Ik heb tijdens mijn reis zo veel over mezelf geleerd, dit is onvergetelijk.” Kortom, een werkvakantie is een vakantie om met een goed gevoel op terug te kijken.

Lees meer over het onderwerp "Werkvakantie"
Vakantietips in Middelburg

Vakantietips in Middelburg

Middelburg is de prachtige hoofdstad van de provincie Zeeland en heeft voor elke bezoeker iets te bieden. De stad is heeft een rijk historisch verleden en bied tal van bezienswaardigheden om te verkennen. Van monumentale gebouwen tot musea en gezellige…

Lees verder
Tips voor jouw perfecte werkvakantie

Tips voor jouw perfecte werkvakantie

Tof dat je interesse hebt om op werkvakantie te gaan. Even lekker er tussen uit? Even weg van hier? Je tijd nuttig besteden. Je hebt vast al wat op internet gekeken naar organisaties die een werkvakantie aanbieden. Dat zijn er…

Lees verder