(advertentie)

Wandelvakantie Kroatië -Sjeverni Velebit

Kroatië National Park Sjeverni Velebit

Hou je echt van wandelen en heb je altijd al eens van de prachtige natuur in Kroatië willen genieten? Dan is een wandelvakantie in National Park Sjeverni Velebit een echte aanrader! Bewonder de puurheid van de ongerepte natuur in het park en adem de frisse, schone berglucht in terwijl gaat wandelen in Kroatië langs de mooiste routes. Geniet van de bijzondere planten en dieren die je ongetwijfeld tegen zal komen. Tijdens een wandelvakantie in Kroatië is wandelen in Sjeverni Velebit een echte aanrader!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Ontdek het nieuwe vakantieland Kroatië!

Wandelen in Kroatië, Sjeverni VelebitNationaal Park Sjeverni Velebit

Sjeverni (noord) Velebit is een park van zo’n 100 km2. Het beslaat het noordelijke gebied van de berg Velebit, de langste berg in Kroatië. Aan de zuidkant van de Velebit ligt nog een ander park, Paklenica. Velebit was eerst een reservaat, maar vanwege de grote verscheidenheid aan planten en dieren is het een nationaal park geworden. Tijdens het wandelen in Kroatië kom je dus bijzondere flora en fauna tegen. Het park is beschermd en er zijn ook delen waar je niet mag wandelen. Kamperen tijdens je wandelvakantie in Kroatië is verboden in het park, behalve in of naast de berghutten. Dit is om de kostbare natuur van Kroatië beschermen.

In het park is een bijzondere ontdekking gedaan. In 1992 werd daar de diepste grot van Kroatië ontdekt: Luke’s Pit. De grot loopt verticaal naar beneden en is niet toegankelijk voor publiek. In Sjeverni Velebit zijn talloze grotten van honderden meters diep. Tijdens je wandelvakantie in Kroatië is er dus een hoop te ontdekken.

Wandelvakantie in Kroatië

Beautiful scenery and peace in National Park Sjeverni VelebitDoor het Sjeverni Velebit lopen een aantal prachtige routes waar je kan wandelen. Je kan gewoon zelf ontdekken waar ze je leiden, een gids is niet verplicht. De totale wandelroute bestaat uit een tocht van negen dagen. Het is natuurlijk mogelijk om alleen een aantal delen te volgen tijdens het wandelen in Kroatië. Het meest bekende deel is het Permuzic-pad, dat door het mooiste deel van het park loopt. Het geeft degenen die het pad over het pad wandelen een prachtig uitzicht over het park, de zee en de eilanden van Kroatië.

Overal langs de routes staan berghutten, die dag en nacht open zijn  voor mensen op wandelvakantie in Kroatië. Het verblijf in de berghutten is gratis, je hebt alleen je eigen slaapzak en matrasje nodig. In de berghutten staan allerlei basisbenodigdheden, zoals hout en water. Bij berghut Zavižan is het tijdens het hoogseizoen zelfs mogelijk om paard te rijden!

Sjeverni Velebit biedt zelf ook wandeltochten aan. Daar kun je kiezen uit twee mogelijkheden, namelijk het halve dag programma (4-5 uur wandelen) of het hele dag programma (8 uur wandelen). Erg leuk om deze te volgen tijdens je wandelvakantie!

Tips voor tijdens het wandelen in Kroatië

  • Het weer in het park kan erg veranderlijk zijn, dus wees overal op voorbereid! Neem warme en weerbestendige kleding mee voor tijdens het wandelen.
  • Zorg ook voor genoeg drinken tijdens je wandelvakantie, er staan maar op een paar plekken in het park berghutten.
  • De beste tijd om in te wandelen in Kroatië is van mei tot oktober. De wintermaanden zijn niet geschikt vanwege sneeuw en lage temperaturen.

photo by: Rootmaker, Mateom28