(advertentie)

Wandelen en fietsen in Valencia

Vias Verdes Valencia

Valencia is één van de 17 autonome regio’s van Spanje. Deze regio is onderverdeeld in de drie provincies Valencia, Castellón en Alicante. De regio is een ideale bestemming voor een wandel- en fietsvakantie. De regio heeft een lange kustlijn aan de Middellandse Zee, het klimaat is hierdoor wat zachter dan regio’s die in het binnenland liggen Valencia heeft een middellands zeeklimaat met temperaturen die in de winter tussen de 12°C en 20°C liggen en in de zomer tussen de 24°C en 32°C.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Vakantie boeken in Spanje?

WandelenWandelen in Valencia

In Valencia is totaal 5.000 kilometer aan wandelroutes te vinden. Deze wandelroutes variëren van wandelingen door wijngaarden tot bergwandelingen met een prachtig uitzicht. In Valencia zijn bergtoppen tot 2.000 meter hoogte te vinden. De ‘P’ (PR) biedt in de regio veel wandelpaden aan. De routes variëren in moeilijkheidsgraden en lengte. Er is dus voor ieder wat wils op het gebied van wandelen in Valencia.

Fietsen in Valencia

Voor mountainbiken ben je in Valencia ook op de juiste plek. De organisatie BTT Centers biedt ruim 3.000 kilometer aan bewegwijzerde routes in de regio aan. Voor ieder niveau en voor elke ervaring zijn er routes beschikbaar. BBT Centers beschikt over acht locaties die verspreid zijn over Valencia waar je meer informatie en advies kunt krijgen over fietsverhuur, EHBO en andere voorzieningen. De mogelijkheden om te fietsen in Valencia zijn erg groot.

De Vias Verdes, wandel- en fietspaden

Naast de PR en BTT Centers biedt de Vias Verdes, ook wel de ‘Groene Wegen’, in geheel Spanje wandel- en fietspaden aan. In de regio Valencia zijn ook routes van Vias Verdes beschikbaar. Een aantal van de paden van de Vias Verdes waren vroeger treinsporen. De rails werden voor een lange tijd niet gebruikt en toen is besloten om fiets- en wandelpaden aan te leggen op deze plaatsen. Een voordeel van de paden is dat ze makkelijk begaanbaar zijn en dus bereikbaar zijn voor iedereen. Voor wandelen en fietsen in Valencia zijn dus veel opties.

 

photo by: GlacierNPS