(advertentie)

Surf- en Taalreizen

Surf

Heb jij een tijdje vrij voor, na of tijdens je studie en ben je op zoek naar een actieve én leerzame periode in het buitenland? Dan is een taal- en surfreis wellicht iets voor jou! Hoe zou het zijn om Spaans te leren en te surfen in San Sebastian? Of ga je toch liever ‘down under’ en spijker je je Engels bij in Australië? Kies je toch liever voor de Franse taal? Dan is Biarritz dé plek waar je moet zijn om Frans leren en surfen te combineren.

Gedurende een surf- en taalreis verblijf je op één van de beste surfbestemmingen ter wereld, waar je ’s ochtends in een klas met Internationale studenten je talenkennis verbreedt, terwijl je ’s middags met je nieuwe vrienden op een surfboard staat.

Taalreizen: een Introductie

Van alle manieren om een nieuwe taal eigen te maken steekt de taalreis er absoluut bovenuit. Tijdens een taalreis vertrek je naar een ander land om daar de lokale taal te leren, dan wel te verbeteren. Meestal volg je lessen in kleine groepen van tussen de 6 en 12 personen, waarbij je wordt ingedeeld op het niveau van je taalvaardigheid. Dit niveau wordt bepaald aan de hand van een test die je maakt voor aanvang van de cursus. Vanwege de persoonlijke aandacht kan een flinke vooruitgang worden gegarandeerd.  Voorbeelden van populaire bestemmingen voor een taalreis zijn Engeland, Ierland en Australië om Engels te leren en Salamanca, Barcelona en Sevilla om Spaans te leren.

Het mooie en bijzondere aan een taalreis is dat je erg veel leert over de taal en cultuur van het land waar je verblijft. Daarnaast leer je ook veel over de andere culturen van je internationale medestudenten die ook op taalreis zijn. Zo sla je twee vliegen in één klap! Ook is het sociale aspect van je taalreis een zeer belangrijk voordeel van het volgen van een taalcursus in het buitenland. Zo worden er vele activiteiten georganiseerd buiten de lessen om waardoor je ‘jouw nieuwe land’ land en je medestudenten nog beter leert kennen. Tijdens een taalreis ontmoet je verschillende mensen van overal ter wereld, waardoor je een groot Internationaal netwerk zult opbouwen.

Surf- en Taalreizen

Voor diegenen die naast het leerzame aspect tevens hun vaardigheden op andere gebieden willen verbeteren is er sinds kort de mogelijkheid om een nieuwe dimensie aan je taalreis toe te voegen; het combineren van je taalreis met surfen! Deze combinatie is ontstaan omdat het blijkt dat veel studenten er tijdens een “gapyear” niet op zitten te wachten om alleen maar in de schoolbanken te zitten. Naast het leerzame aspect vinden zij het leuk andere vaardigheden te verbeteren waar zij in Nederland niet of nauwelijks de kans toe krijgen. Surfen is dan ook een zeer goede sport om te combineren met een taalreis!

Bestemmingen

Surf- en Taalreizen zijn mogelijk op een groot aantal bestemmingen. Zo kun je Spaans leren in San Sebastian, op Fuerteventura of in Costa Rica. Engels leren en surfen kan in Australië, Ierland of op Hawaii en Frans leren en surfen kan in Biarritz.

Meer lezen over surf- en taalreizen.