(advertentie)

Stedentrip naar Flåm – Noorwegen

Flam

Een stedentrip naar Flåm is een unieke ervaring. Flåm is een klein dorpje in het westen van Noorwegen en ligt aan het einde van het Sognefjord en het Aurlandfjord. Er wonen zo’n 500 mensen. Een stedentrip naar Flåm is erg populair onder vissers en natuurliefhebbers. Tijdens een stedentrip naar Flåm in Noorwegen kom je veel interessante en fascinerende bezienswaardigheden tegen. Zo mag een bezoekje aan het Flåmsbana-treinspoor tussen Flåm en Myrdal zeker niet ontbreken wanneer je Flåm bezoekt!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Je favoriete stad bezoeken?

Het Flåmsbana-treinspoor

De treinrit tussen Flåm en Myrdal op de Flåmsbana-spoorlijn is geen ritje zoals alle andere. Tijdens een treinreis over het Flåmsbana-spoor heb je een schitterend uitzicht over de fascinerende omgeving, terwijl je stijgt tot wel 865,5 meter hoogte. Dit spoor is dan ook een van de steilste ter wereld! Het Flåmsbana-spoor is zo’n 20 kilometer lang. De rit duurt ongeveer een uur. De trein rijdt over bruggen, door tunnels, maakt scherpe bochten en gaat dan weer steil naar beneden. Een unieke ervaring voor jong en oud!

Het Flåmsbana-treinspoor laat je op een bijzondere manier het indrukwekkende landschap van Noorwegen zien. Zo leidt het Flåmsbana-spoor langs wilde rivieren, besneeuwde bergen en de beroemde watervallen van Kjosfossen. De trein stopt hier even zodat er uitgebreid foto’s gemaakt kunnen worden. Ook is er een oud treinstation langs de route ingericht als museum over de geschiedenis van de Flåmsbana. Een ritje over het Flåmsbana-spoor mag zeker niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Flåm!

De Flåm rivier

Tijdens een stedentrip naar Flåm is een bezoekje aan de Flåm rivier een echte aanrader. De Flåm rivier is een woeste rivier die uitstroomt in het Aurlandfjord. De rivier bestaat uit verschillende watervallen en loopt langs zalmladders. Het is dan ook een uitstekende plek om te vissen en daardoor is de Flåm rivier geliefd onder hengelaars. Je vindt in de Flåm rivier veel verschillende soorten vis, zoals zalm, forel en kuit. Het water van de Flåm rivier is erg schoon, doordat de rivier vooral door regenwater wordt gevoed. Helaas zit zwemmen er niet in, de temperatuur van het water is zo’n 8 tot 10 graden Celsius.

Fjorden rondom Flåm

Flåm Fjorden, boot, fjordencruise, NoorwegenZoals gezegd ligt Flåm vlakbij het Aurlandfjord. Dit is een zijtak van het nog veel grotere Sognefjord. Een andere zijtak van het Sognefjord is het Nœrøyfjord. Een mooie en veilige manier om het Nœrøyfjord en het Aurlandfjord te ontdekken is een fjordencruise. Tijdens een fjordencruise kun je het dierenleven en de natuur die Noorwegen rijk is bewonderen vanaf een cruiseboot. Ook is het mogelijk om een kajak te huren zodat je zelf de omgeving kunt verkennen.

Naast een fjordencruise is het ook mogelijk om het Aurlandfjord en Nœrøyfjord te voet te ontdekken. Er zijn verschillende prachtige routes uitgestippeld die je langs de meest schitterende plekken van de fjorden leiden. Kortom, tijdens een stedentrip naar Flåm hoef je je geen moment te vervelen!

photo by: AapoHaapanen