(advertentie)

Outdoor activiteiten Ardennen

Fietsen in de Ardennen

De maatschappij van tegenwoordig is gericht op hard werken, maar het is niet alleen maar werk wat de klok slaat. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat we namelijk ook steeds vaker op vakantie gaan. Na al het harde werken is het natuurlijk heerlijk om lekker uit te rusten in een omgeving waar je even helemaal je gedachten kan verzetten. Een vakantie hoeft echter lang niet altijd te betekenen dat je languit op het strand moet liggen en niks moet doen. Er zijn zeer veel mensen die een actieve vakantie verkiezen boven een zogenaamde zon, zee en strandvakantie. Door fysieke inspanning kom je helemaal tot rust en geniet je in de avonden nog lekkerder van je welverdiende maaltijd met een heerlijk glas wijn. De Ardennen zijn een van de beste gebieden binnen Europa voor een sportieve vakantie met tal van mogelijkheden en activiteiten.

Enthousiast over een vakantie naar België?

Fiets excursie ondernemen in de Belgische ArdennenDe Ardennen bieden een grote diversiteit aan outdoor activiteiten voor jong en oud

De Ardennen omvatten een berglandschap in België met zeer veel groen en bossen. De regio staat bekend vanwege de ideale omstandigheden voor actieve vakanties en uitstapjes. Deze biedt namelijk alles wat je nodig hebt op het gebied van outdoor activiteiten. Er zijn diverse mountainbike trails in het gebied te vinden voor verschillende niveaus en afstanden. Ook op het gebied van wandelen, hiken en trailrunning zit je hier helemaal goed. Voor de echte avonturiers zijn er ook diverse opties beschikbaar, zoals survivaltochten, klimmen, boogschieten en zelfs speleologie en het bezoeken van grotten. De diversiteit is enorm en je vindt hier dan ook activiteiten voor jong en oud. De Ardennen staan ook erg goed bekend als fietsgebied, zowel op het gebied van recreatief fietsen, alsook voor wielrennen en mountainbiken. Ook voor wateractiviteiten, bijvoorbeeld kanovaren, is dit een geliefd gebied. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zowel gezinnen, maar ook scholen hier graag komen voor vakanties of schoolkampen.

Zeer makkelijk te bereiken en ook ideaal voor een lang weekend of midweek

Het prettige aan een actieve vakantie Ardennen, is dat het op zeer korte afstand ligt van Nederland. De natuur is uniek en niet een die we in Nederland tegenkomen. Door de korte rijafstand is het ook makkelijk om op de korte termijn nog een vakantie te boeken, daarnaast zijn de Ardennen ook een zeer geschikte bestemming voor een lang weekend of een midweek weg. Het prettige is dat je vakantie relatief makkelijk te organiseren is en je midden in de natuur bent, zonder te ver uit de bewoonde wereld te zitten. De streek is uitstekend te bereiken met de auto en het is dan ook een perfect gebied om te kamperen, zowel met de caravan, vouwwagen of je eigen tent. Er is een groot aanbod aan zeer goede campings in het gebied en voor Nederlanders is het extra makkelijk, omdat de meeste mensen gewoon Nederlands spreken op de campings en je altijd snel en goed geholpen wordt met al je vragen.

Alle faciliteiten zijn beschikbaar in het gebied voor alle doelgroepen

Door de makkelijke bereikbaarheid en het grote aanbod aan campings in het gebied is het voor iedereen makkelijk om zijn of haar weg te vinden. Het is ook niet nodig om al je materiaal voor je activiteiten zelf aan te schaffen of mee te nemen vanaf huis. De meeste campings bieden ondersteuning en hebben alle informatie beschikbaar over het gebied. Er zijn diverse wandel- en fietstochten die vaak direct vanaf de camping gestart kunnen worden. Ook is het een fijne bijkomstigheid dat meerdere campings materialen verhuur aanbieden, zoals mountainbikes of kano’s. Je kan dit dan ook allemaal ter plekke regelen. Ook qua accommodaties bieden de Ardennen een veelzijdigheid aan opties. Op de campings kun je niet alleen kiezen voor een eigen tent, caravan of vouwwagen, maar zijn er ook bungalows, huisjes of huurcaravans beschikbaar. Voor grote groepen studenten en scholieren zijn er ook tal van kampeerboerderijen te vinden. Al met al zijn er maar weinig redenen te bedenken waarom je jouw volgende outdoor vakantie niet in de Ardennen zou willen doorbrengen!