(advertentie)

Op vakantie met paarden

Paarden

Nederland is een fantastisch land voor een vakantie met paarden. Van einden draven door de polder tot een ontspannende rit door de bossen op de Veluwe of een paardrijvakantie aan zee, in Nederland kan het allemaal. Er is bijna geen land ter wereld dat u zoveel unieke mogelijkheden voor een paardrijvakantie biedt. Er zijn zowel vakantiehuizen als vakantieparken en groepsaccommodaties speciaal ingericht voor paardenvakantie. Mocht je dus houden van een alternatieve vakantie en dol op paarden zijn dan is een vakantie met paarden erg interessant en het kan gewoon in eigen land dus de prijs blijft beperkt.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Vakantie boeken in Spanje?

Kies je droomvakantie naar Amerika!

Zin in een vakantie naar Portugal?

Wil je wel een vakantie met paarden maar tegelijk wat van de wereld zien? Dan kan een vakantie in bijvoorbeeld Spanje op een ranch, in Portugal in de bergen of in het ‘Wilde Westen’ in de Verenigde Staten ook een bijzondere ervaring zijn.

Het Wilde Westen

Denk je aan paarden en aan de Verenigde Staten dan denk je natuurlijk aan het Wilde Westen en de legendarische geschiedenis van de cowboys. Draven over uitgestrekte prairievelden of samen met echte cowboys het vee samendrijven. Het kan nog steeds op diverse ranches in bijvoorbeeld Montana en Wyoming. Warm je aan het kampvuur terwijl je de coyotes hoort huilen en overnacht in een verwarmde tent na een volle dag paardrijden.

De heuvels van Portugal

Rotsen en ruige heuvels, dat is het nationaal park Aire e Candeeiros in Portugal. Een prachtige locatie om lange trektochten te paard te maken. Door het hoogteverschil en de vele keien moet je wel rustig aan doen, wat je de mogelijkheid biedt ten volle te genieten van het landschap. Behalve de prachtige natuur biedt Portugal natuurlijk ook genoeg mogelijkheden om te genieten van de Portugese keuken of bijvoorbeeld een kijkje te nemen bij een oude steenkoolmijn.

Ranch in Spanje

In het zuiden van Spanje heb je prachtige ranches waar je ’s ochtends gewekt wordt door het enthousiast gehinnik van een paard. Vele ranches organiseren regelmatig trektochten te paard met ervaren begeleiding en op diverse niveaus.

Er zijn voldoende mogelijkheden om zowel in Nederland als in het buitenland op vakantie te gaan en je paard mee te nemen. Hou er wel rekening mee dat als je je eigen paard mee wilt nemen naar het buitenland dit veel geld en moeite kan kosten. Een vakantie met paarden in het buitenland is echter een prachtige belevenis die je als echte paardenliefhebber niet gemist wilt hebben.