(advertentie)

Bewonder National Park Plitvice

Beautiful Lakes of National Park Plitvice, Kroatia

De adembenemende natuur in Kroatië maakt het land tot een van de mooiste landen in Europa. Voor natuurliefhebbers is Kroatië de ideale vakantiebestemming. Kroatië heeft een grote rijkdom aan prachtige watervallen, uitgestrekte stranden, eilanden, bossen en prachtige met wijnranken begroeide laagvlaktes. Kroatië heeft veel beschermde natuurgebieden. Zo heeft het 2 reservaten, 8 nationale parken en 10 natuurparken, waarvan National Park Plitvice de bekendste is. De Plitvicemeren in Kroatië trekken ieder jaar veel bezoekers, en dat is niet voor niets. Tijdens je vakantie in Kroatië zijn de helderblauwe Plitvicemeren een echte must-see.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Ontdek het nieuwe vakantieland Kroatië!

Adembenemend natuurschoon in Kroatië

National Park Plitvice is een van de mooiste natuurgebieden in Europa. Het staat op de lijst met beschermde natuurgebieden van UNESCO. In het park liggen de 16 schitterende Plitvicemeren die eindigen in meer dan 90 bruisende watervallen. De weelderige plantengroei, het krachtige geluid van de watervallen en tegelijk de rust die er in bij de  Plitvicemeren heerst maakt het tot een van de mooiste plekken van Kroatië. Een bezoek aan de schitterende Plitvicemeren maakt je vakantie in Kroatië compleet!

Flora en Fauna in PlitviceA cutel little brown bear, symbol of National Park Plitvice, Kroatia

In Plitvice leeft een grote verscheidenheid aan dieren. Zo komen er onder andere wolven, lynxen en herten voor bij de Plitvicemeren in Kroatië. Het bekendste dier in Nationaal Park Plitvice is de bruine beer, deze is in het logo van de Plitvicemeren te zien. Ook vogelliefhebbers kunnen bij de Plitvicemeren hun hart ophalen. Er leven maar liefst 150 vogelsoorten!

De plantenwereld in Plitvice is adembenemend mooi. Het park is rijk aan verschillende soorten zeldzame planten, zoals de Siberische Luipaard. Dit natuurgebied is de enige plaats in Zuidoost-Europa waar deze plant voorkomt. Zo’n 20 soorten planten in dit gebied zijn beschermd door de Nature Protection Act of Croatia.

Plitvicemeren in Kroatië ontdekkenEnjoy the beautiful scenery while walking across National Park Plitvice Kroatia

De Plitvicemeren in Kroatië zijn op veel verschillende manieren te ontdekken. Je kunt natuurlijk Plitvice te voet gaan verkennen. Op die manier kun je heerlijk van de rust genieten en de natuur van het prachtige Kroatië in je eigen tempo bezichtigen. Er zijn goede wandelpaden aangelegd, die geschikt zijn voor rolstoelen. Ook zijn een aantal routes uitgezet die je het hele park laten bewonderen.

Wanneer je met kleine kinderen de Plitvicemeren in Kroatië bezoekt, is het aan te raden om gebruik te maken van het treintje dat er rond rijdt. Op die manier zie je veel van de omgeving zonder lang te hoeven lopen. Je kunt ook fietsend het indrukwekkende natuurschoon van Kroatië bewonderen. Verder is het mogelijk om elektrische bootjes te huren. Op die manier kun je de meren in Plitvice op een prachtige manier verkennen.

photo by: TomiNieminen, Hillebrand, PabloBM