(advertentie)

Nationaal Park Triglav

eigen foto 7 triglav

Nationaal Park Triglav

Ga je op vakantie naar Slovenië dan kan een bezoek aan het Nationaal Park Triglav niet ontbreken. Voor iedere vakantieganger is er wat te doen in dit gebied. Denk aan: hiken, paardrijden, wandelen, raften, kajakken en nog veel meer. Voor vrijwel elke activiteit wordt er rekening gehouden met families die iets minder uitdaging willen of juist de echte avonturiers voor wie het niet uitdagend genoeg kan zijn.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Het Nationaal Park Triglav is vernoemd naar de hoogste berg van Slovenië de ‘Triglav’. De top van deze berg ligt op een hoogte van 2864 meter. Dit is dan ook gelijk de populairste bezienswaardigheid/activiteit van het gebied. In dit artikel lees je alles over de mooiste activiteiten en bezienswaardigheden van het Nationaal Park Triglav.

Hike- en wandelroutes op en rond de Triglav

De reden waarom veel mensen naar het Nationaal Park Triglav komen is natuurlijk de hoogste berg van Slovenië, de Triglav. Er zijn een hoop mooie wandelroutes bij de Triglav. We hebben mooiste naar de top en het mooiste alternatief uitgekozen in dit artikel.

Vanaf Krma Valley naar de top (meerdaags)

eigen foto 5Dit is de makkelijkste manier om binnen twee dagen de top van de Triglav te bereiken. Tijdens deze toch kom je door alle verschillende natuurlandschappen. Van de Sloveense bossen, tot hoge bergwanden om te eindigen in een rotsachtige omgeving richting de top. Gedurende de route kom je langs verschillende prachtige uitzichten en pittoreske huisjes waar je lekker kan eten, drinken en overnachten. Het laatste deel van de klim loop je gezekerd aan een kabel langs de rotswand. De hike is niet heel technisch dus is het voor veel mensen toegankelijk.

Seven lakes hike triglav (dagtocht)

Dit is misschien wel de mooiste hike in het hele Nationaal Park Triglav. Dit is een meerdaagse toch naar de top. Er wordt zo’n 17 tot 19 uur voor gerekend, maar het voordeel van deze hike is dat je prachtige routes kan lopen zonder helemaal naar de top te hoeven. Deze hike kan je zo lang maken als je zelf wilt. Er zijn veel punten waar je ervoor kunt kiezen om weer bergafwaarts te gaan. De route loopt langs 7 meren die stuk voor stuk zorgen voor prachtige plaatjes. Verder loop je door prachtige heuvellandschappen, langs kleine bergdorpjes en tussen overweldigende rotsformaties.

Het meer van Bohinj

Het bekendste meer in Slovenië is natuurlijk het meer van Bled, maar steeds meer mensen ontdekken ook het meer van Bohinj. Veel mensen zeggen dat het meer van Bohinj niet onderdoet voor het meer van Bled, sommigen vinden het zelf mooier! Een groot verschil is dat rondom het meer van Bled tegenwoordig allemaal hotels, winkels en restaurants zitten. Kijk je naar het meer van Bohinj dan zie je niet anders dan groene berglandschappen. Maak op deze rustgevend plek een mooi boottochtje om het landschap ook vanaf het water te bewonderen, of neem een frisse duik in het spiegelgladde water. Verder kan je er: suppen, zeilen, kanoën en paragliden.

Tolmin kloof en Vintgar kloof

De Vintgar kloof is misschien wel de bekendste kloof van Slovenië en mag zeker niet ontbreken in dit lijstje, maar op deze website staat al een uitgebreid artikel dat volledig over de Vintgar kloof gaat, dus als je daar in geïnteresseerd bent is dat artikel zeker de moeite waard om eens te lezen.

Een iets minder bekend maar volgens velen minstens even mooie kloof is de Tolmin kloof. Tickets zijn bij de ticket office op locatie te verkrijgen. De Tolmin kloof is ongeveer twee kilometer lang. Ondanks dat dit niet zo lang is ben je als snel 1,5 uur onderweg door de velen trappetjes, kleine bruggetjes en prachtige uitzichten die je onderweg tegenkomt. De route van de Tolmin kloof is voor vrijwel iedereen te belopen. Je hoeft niet top fit te zijn, maar zorg wel voor een paar stevige schoenen met grip. Kijk hier voor de prijzen en openingstijden van de Tolmin kloof.

Bovec als uitvalsbasis Nationaal Park Triglav

Bovec is de perfecte uitvalsbasis om het Nationaal Park Triglav te ontdekken. Dit is een kleine stad aan de rand van het nationaal park en het ligt aan de bekende river de Soča. Qua verblijfplaatsen is er in Bovec voor ieder wat wils. Van luxe hotels tot authentieke cottages. Er zijn verscheidene reisorganisaties die reizen en/of verblijfplaatsen in Slovenië aanbieden.

Watersport Bovec

photo by j. budissin

Bovec is veel meer dan alleen de perfecte plek om te overnachten. Bovec staat onder andere bekend om de velen watersport activiteiten. Bovec ligt aan de rivier de soca en deze rivier is perfect voor activiteiten als kajakken, raften of Canyoning op alle verschillende niveaus. Er zijn meer dan genoeg organisaties die tochten aanbieden van een paar uur tot een hele dag. Ook met deze tochten kom je door verschillende landschappen. De grote rotspartijen, de groene bossen en de mooie heuvellandschappen komen ook hier allemaal terug.

Dit artikel gaat alleen over het Nationaal Park Triglav, maar Slovenië heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Lees daarom ook eens het artikel ‘Vakantie in Slovenië‘.