(advertentie)

Langlaufen

LanglaufenLanglaufen lijkt op het eerste gezicht op skiën maar het is toch een totaal andere sport. De latten worden ook wel langlaufski’s genoemd. Voor een actieve vakantie is langlaufen zeker populair. Er zijn twee soorten stijlen binnen het langlaufen, de klassieke stijl en de vrije stijl. Bij de klassieke stijl loop je met de ski’s en gebruik je de stokken als ondersteuning. De vrije stijl is iets anders en kan ook worden uitgevoerd zonder stokken. Bij deze stijl moet je je zijwaarts afzetten.

Langlauf vakantie

Langlaufen wordt voornamelijk in de winter beoefend als er sneeuw ligt, maar het kan ook op een kunstbaan worden gedaan. Bij het langlaufen is altijd vooraf een route uitgezet, dit wordt een loipe genoemd. Bij de klassieke stijl zijn dit twee gleuven waarin ‘gelopen’ wordt en bij de vrije stijl is dit platgedrukte, vlakke sneeuw.

In Nederland zijn er verschillende plaatsen waar een loipe wordt uitgezet zodra er voldoende sneeuw is gevallen. Maar in Gouda kan je ook zonder sneeuw langlaufen. Hier hebben ze een kunstbaan aangelegd. Buiten Nederland is vooral Scandinavië populair als bestemming voor een langlauf vakantie, maar ook de bekende wintersportlanden beschikken vaak over mooie loipes.

Lees meer over het onderwerp "Langlaufen"
Wintersport in Saalbach Hinterglemm!

Wintersport in Saalbach Hinterglemm!

Oostenrijk staat bekend om haar fantastische skigebieden. Skicircus Saalbach Hinterglemm, gelegen in het Salzburger Land, is daar één van de bekendste van. Het skigebied bestaat uit twee skidorpen zoals de naam al aangeeft: Saalbach en Hinterglemm, vlak naast elkaar gelegen….

Lees verder
Wintersport in Oostenrijk: Gerlos!

Wintersport in Oostenrijk: Gerlos!

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol ligt één van de meeste populaire wintersportbestemmingen onder de Nederlandse wintersporter: Gerlos.  Juist doordat het zo populair is onder Nederlanders wordt het ook wel ‘het Hollandse skidorp’ genoemd. Gerlos behoort tot het Zillertal Arena, een…

Lees verder
Last-minute wintersport inclusief skipas

Last-minute wintersport inclusief skipas

Een wintersport vakantie is natuurlijk alleen maar echt leuk als er voldoende sneeuw ligt en dat kun je niet van tevoren plannen! Veel mensen wachten daarom tot het laatste moment met boeken en dat betekent ook veel financieel voordeel! Zelfs…

Lees verder