(advertentie)

Huttentocht in Europa en daarbuiten

Huttentocht in EuropaHuttentochten zijn trektochten door de bergen waar je van hut naar hut gaat. Deze tochten kunnen sterk variëren in lengte en zwaarte. Je kunt ervoor kiezen om een hele lange en zware tocht te maken, maar je kunt ook bijvoorbeeld als gezin met kinderen een korte en wat makkelijkere route lopen. Overdag wandel je door de bergen en loop je naar de hut waar je de nacht wilt doorbrengen.

Huttentocht binnen of buiten Europa

Er zijn in Europa veel mogelijkheden voor huttentochten. Vooral de Alpen bieden veel huttentochten. Landen als Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Frankrijk zijn erg populair. Maar ook Bulgarije, Noorwegen, Engeland, Griekenland, IJsland en Spanje zijn landen waar een huttentocht mogelijk is. Buiten Europa zijn in landen als Canada, de Verenigde Staten, Nepal, Nieuw Zeeland, Australië en Zuid Afrika huttentochten beschikbaar.

Verschil in huttentochten

Er zijn veel organisaties die een huttentocht aanbieden. Binnen deze tochten zijn ook veel verschillen. Zo is er de mogelijkheid om de tocht onder begeleiding te doen, maar je kan ook zelf een vooraf uitgestippelde huttentocht maken. Wanneer je zelf een huttentocht gaat maken is het verstandig om van tevoren te reserveren, zodat je zeker weet dat je er kunt overnachten. Van vrijwel alle hutten is op het internet contactinformatie te vinden.

Hieronder vindt u het aanbod huttentochten van SNP, maar kijk ook even op de pagina over wandelvakanties; daar vindt u ook verschillende avontuurlijke voettrektochten in alle delen van de wereld.

SNP-ANWB

SNP Huttentochten (ANWB)

SNP is de grootste specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen over de hele wereld. Liefde voor de natuur, authenticiteit, rust, kleinschaligheid en deskundigheid staan aan de basis van deze reisaanbieder. SNP biedt een aantal bijzondere huttentochten in Europa en Canada.

Direct bekijken

Lees meer over het onderwerp "Huttentocht"
Huttentocht Zwitserland

Huttentocht Zwitserland

Zwitserland, het land van prachtige natuur en heel veel bergen. 70% van het hele landschap van Zwitserland bestaat uit bergen, dit land is dus perfect voor een huttentocht. Het land heeft meerdere gebergtes en er zijn ook vele hutten, die…

Lees verder
Actieve vakantie