(advertentie)

Varen in Giethoorn

Giethoorn, Nederland

Giethoorn is een klein, Nederlands dorpje, gelegen in het noordwesten van de provincie Overijssel. Giethoorn ligt in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het dorp heeft zo’n 2700 inwoners en bestaat uit drie buurten: Noordeinde, Middenbuurt en Zuideinde. Giethoorn mag dan wel een klein dorpje zijn, maar dat doet niets af van zijn bekendheid. Het dorp heeft de internationale bijnaam ‘Hollands Venetië’. Dit komt doordat je je in Giethoorn niet verplaatst per auto, maar per boot. Je vindt er dan ook talloze bruggetjes, boten en waterwegen. Hierdoor heeft dit unieke dorp dan ook onlangs een plaatsje gekregen in de wereldeditie van het spel Monopoly!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Je favoriete stad bezoeken?

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Vakantie in Giethoorn

Giethoorn is een ontzettend populair dorp in Overijssel. Zowel onder Nederlands als onder buitenlanders. Toeristen komen van over de hele wereld naar dit bijzonder toeristische dorpje op vakantie. Ongetwijfeld de populairste activiteit tijdens een vakantie in Giethoorn is varen met een fluisterboot, punter-zeilboot of ander vervoermiddel op het water. In Giethoorn zijn tal van vakantiewoningen, vakantieparken en campings. Er is voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een goedkope boerencamping of juist een luxe vakantiehuis voor de hele familie wilt, het kan allemaal!

TIP: Door de grote populariteit van het plaatsje is het belangrijk om tijdig te reserveren.

Varen in Giethoorn

Tijdens een bezoek aan Giethoorn mag een boottocht natuurlijk niet ontbreken. Op veel verschillende plekken in Giethoorn kun je dan ook boten huren. Je kunt kiezen tussen punters, sloepen, fluisterboten of kano’s. Maak tijdens het varen in Giethoorn een stop op het eiland in Beulakerwijde. Hier heb je een mooi uitzicht over het meer. Voor degenen die liever niet zelf een boot besturen maar toch graag Giethoorn via het water willen ontdekken, zijn er ook verschillende rondvaarten. Tijdens die rondvaart geeft de gids informatie over de omgeving. Er zijn verschillende rondvaarten; je kunt niet alleen door Giethoorn zelf varen, maar ook door het schitterende Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Boot huren

Zoals al gezegd, je kunt op ontzettend veel plekken een boot huren in Giethoorn. Er zijn op meerdere plekken verhuurbedrijven voor alle soorten boten. In principe kan iedereen een zeilboot of sloepje huren; hier hoef je geen vaarbewijs voor te hebben. Het is wel handig als je de broodnodige regels op het water kent. Veel waterwegen bij Giethoorn zijn éénrichting, houd hier goed rekening mee. De verhuurder geeft je gelukkig een waterkaart mee en legt uit welke routes je kunt varen. Zo kom je niet onverwacht voor nare verrassingen te staan.

Let op: Zeker op mooie dagen bij mooi weer is het erg druk in Giethoorn. Reserveer je boot op tijd online!

Eten en drinken

In Giethoorn is een groot aantal restaurantjes en terrasjes te vinden. Hier kun je van dit prachtige dorp en de omgeving genieten onder het genot van een hapje of drankje. In Giethoorn worden ook regelmatig evenementen gehouden. Zo zijn er muziekfestivals, maar ook een traditionele gondelvaart. Daarnaast zijn er ook kroegen en café’s in Giethoorn waar het in de avonduren erg gezellig is.

Vermaak in Giethoorn

Giethoorn varen en surfenNaast het varen zijn er nog andere manieren om te genieten van het vele water in Giethoorn. Er worden door veel mensen watersporten beoefend. Zo kun je op de meren van Giethoorn surfen, suppen (Stand Up Paddle Boarding) of lopen op het water in een grote, doorzichtige bal. Je hoeft je in Giethoorn dus geen moment te vervelen!

Fietsen en wandelen

Ook voor de wandel- en fietsliefhebbers is Giethoorn een waar paradijs. Door de ideale ligging in Nationaal Park Weerribben-Wieden is er prachtige natuur in overvloed. Door het dorp lopen vele wandelpaadjes waarop je Giethoorn te voet kunt ontdekken. Ook zijn er wandelroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekken in de omgeving leiden. Daarnaast zijn er in de omgeving van Giethoorn verschillende punten waar (elektrische) fietsen te huren zijn. Een sportieve manier om de fascinerende omgeving van Giethoorn ontdekken!

Wanneer je in een dag nog niet genoeg van Giethoorn hebt gezien is het ook mogelijk om er te overnachten in een van de hotels.

photo by: PiotrIlowiecki