(advertentie)

Tips voor fietsen in het Saarland

Saar lus

Met de voeten op de pedalen, de wind in de rug en de zon op je gezicht genieten van in Duitsland? Dat is een goed idee! Saarland is een deelstaat, die vernoemd is naar de rivier de Saar, die hier doorheen stroomt. Het grenst aan Luxemburg en Frankrijk, het is dus niet zo ver. Vanaf Maastricht is het ongeveer drie uurtjes met de auto. Ben je een fanatieke wielrenner, een geoefende fietser of ben je op zoek naar een bestemming voor een ontspannen familie-fietsvakantie? In Saarland vind je wat je zoekt. Ontdek hier onze tips voor fietsen in het Saarland!

Vakantie naar Duitsland boeken?

1. Wielrennen in het Saarland

Heb je er graag de snelheid in en ben je een fervente wielrenner? Dan liggen er in Saarland leuke uitdagingen op je te wachten. Wist je bijvoorbeeld dat Saarland al vijf keer een etappeplaats is geweest in de Tour de France? Er lopen hier verschillende middelzware tot pittige wielrenroutes. Kenmerkend voor deze routes is dat ze afwisselend over vlakke stukken langs de rivier de Saar lopen, maar hier en daar er vanaf wijken, zodat je ineens een flinke klim moet maken. Je wordt daarna echter beloond met prachtige uitzichten over de Saarvallei. Dat maakt het afzien meer dan de moeite waard. Er lopen onder meer verschillende routes naar het uitzichtpunt over de Saarschleife, de mooiste rivierlus van Duitsland!

2. Saarland-fietstocht voor geoefende fietsliefhebbers

Deze fietsroute is ideaal voor geoefende fietsers. Het gaat in totaal om een stevige rondtocht van 354 km, maar uiteraard kun je ook enkel bepaalde etappes afleggen. De route bestaat uit lichte etappes, maar deze worden regelmatig afgewisseld door wat zwaardere etappes. De hoofdstad Saarbrücken is een goede startplek. Hier kun je nog de Franse sfeer ervaren. Bezoek o.a. de oude binnenstad, de gezellige St. Johanner Markt en Slot Saarbrücken. De fietsroute loopt eveneens langs de ijzersmelterij en het staalcomplex Völklinger Hütte, dat tot UNESCO-werelderfgoed behoort. Ook de stad Merzig met het Wolfspark, de Saarschleife en het schilderachtige Saarburg zijn prachtige plekken, die om een pauze vragen om van al het moois van Saarland te genieten!

3. Saar-fietsroute voor families – gemakkelijk

Pas op dat je de namen van de moeilijke en gemakkelijke fietstochten in Saarland niet door elkaar haalt, want ze lijken op elkaar! De Saar-fietsroute is geschikt als familieroute en loopt over vlakke paden langs de rivier de Saar. De route start in Sarreguemines (Frankrijk) en voert over 118 km naar Konz, waar de Saar in de Moezel uitmondt. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat je enkele etappes kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld ook Saarbrücken als vertrekpunt nemen. Onderweg geniet je van nostalgische weidelandschappen in het dal van de Saar en je fietst op ontspannen wijze langs de mooiste bezienswaardigheden in Saarland, zoals de Völklinger Hütte, Saarlouis, Merzig, de Saarschleife en Saarburg.

4. Tip: Saarland Touren App

We kunnen je de Saarland Touren App aanraden als reispartner voor onderweg. De app wordt door de gebruikers erg goed beoordeeld. Hier vind je een overzicht van alle wandel- en fietsroutes in Saarland van hoge kwaliteit. De app voorziet je van gedetailleerde informatie, zoals relevante feiten, routebeschrijvingen, hoogteprofielen, foto’s, bezienswaardigheden en gastronomische tips. Je vindt via deze app gemakkelijk een geschikte fietsroute. De Saarland Touren App beschikt over informatie over gezinsvriendelijke routes, maar ook over zwaarder routes, wielrenroutes en meerdaagse tochten.