(advertentie)

Fietsvakantie in Frankrijk

Fietsen in Frankrijk

Vaak wordt er bij vakanties gedacht aan een zonvakantie op de camping, in een resort of toch gewoon een hotelletje. Maar weinig mensen overwegen het grootste deel van hun vakantie af te leggen op de fiets. Mocht je nog geen plannen hebben voor komende zomer, dan kun je het misschien eens overwegen om op de fiets te stappen en een soort Tour de France te rijden. Wanneer dit teveel gevraagd is, kun je er ook voor kiezen een mooie omgeving in Frankrijk te kiezen of een bepaalde route te fietsen zoals een trektocht langs de kastelen van Frankrijk.

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Loire, een onvergetelijke fietsvakantie in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn kastelen die trots pruiken bovenaan de heuvelpunten. Het majestueuze landschap langs de Loire staat bekend om zijn prachtige kastelen en werkt dan ook als een ware trekpleister op de toeristen. Veel Nederlanders kiezen ervoor om hun vakantie door te brengen in het land van de stokbroden en de stad van de Eiffeltoren. Zorg er wel voor dat u met een goede fiets komt, want er zullen de nodige kilometers gemaakt worden tijdens deze fietsvakantie in Frankrijk. Een doorsnee stadsfiets valt dan ook af bij deze tocht.

Normandië

Wanneer je besluit om naar Normandië te gaan, dan kun je kiezen voor een vaste plaats van waaruit je fietst. Zit je op een camping dan zijn er al snel veel mooie kusten, dorpjes en havenstadjes te bezichtigen. Deze vakantie kan prima gefietst worden met een goede fiets van bijvoorbeeld Velospecials.nl. Rondom de stad Eu-Le Tréport kun je kiezen voor zowel fietsroutes landinwaarts, als routes die je langs de kust leiden. Houd er wel rekening mee dat er in Normandië een stevige bries kan staan.

Individueel of in een groep reizen

Je kunt er voor kiezen om tijdens je fietsvakantie in Frankrijk alleen of in een groep te fietsen. Wanneer je graag begeleidt wilt worden door een gids en niet zo voor het avontuur bent geboren dan kun je voor een groepsreis kiezen. Een begeleider zal je bagage meenemen van standplaats naar standplaats en vaak fietst er ook nog een gids mee. Je overnachtingen met ontbijt inclusief zijn al geboekt.

Een andere optie is om individueel op pad te gaan. Hierbij kun je er nog voor kiezen om een verzorgde vakantie te boeken zodat je accommodatie en ontbijt al geboekt zijn en je aan de hand van een routeboekje zelf naar je accommodaties fietst. Wanneer je liever niet aan deze vastigheid vast zit kun je ervoor kiezen om een avontuurlijke vakantie te boeken waar alleen je vlucht en transfers naar het vliegveld zijn geregeld. Het voordeel hiervan is dat je niet vast zit aan bepaalde routes of aan de af te leggen afstand op een dag. Mocht je een keer een wandeltocht willen maken op een dag dan is dat goed mogelijk! Een ideale vakantie voor de avontuurlijke fietser.

Tip: Wanneer je zelf geen goede fiets hebt, dan is er vaak ook de mogelijkheid om er een te huren.