(advertentie)

Fietsvakantie in Noorwegen

Fietsen in Noorwegen

Een fietsvakantie in Noorwegen is voor iedereen mogelijk. Het land biedt veel verschillende fietsroutes, voor ieder niveau en ervaring is er wel een route beschikbaar. De beste maanden voor een fietsvakantie in Noorwegen zijn voor tochten langs de kust vanaf half mei tot eind september en in de bergen kun je het beste van half juni tot eind september fietsen.

Fietsseizoen

In de zomer zijn de dagen in Noorwegen erg lang en als je voorbij de poolcirkel bent, wordt het helemaal niet meer donker. Het is goed om rekening te houden met de temperaturen in het land. Overdag is het met zo’n 25 graden lekker warm, maar ’s nachts is het vaak erg koud.

Fietsroutes naar Noorwegen

Een fietsvakantie kan natuurlijk ook naar Noorwegen gaan. Daarvoor zijn vanuit Nederland twee officiële routes:

  • Northsea Cycleroute: bij deze route ga je via de Nederlandse kust via Duitsland, Denemarken en Zweden naar de Noorse zuidkust. Het is geen korte route, maar zeker wel een aanrader.
  • Eurovelo-routes 1, 3 en 7: niet alle routes komen door Nederland, maar het stuk door Noorwegen is goed bruikbaar wanneer je naar de Noordkaap wilt fietsen. De routes zijn niet volledig uitgeschreven, er is dus een stuk zelfredzaamheid nodig.

Fietsroutes in Noorwegen

Wanneer je liever niet naar Noorwegen fietst, maar juist een fietsvakantie in Noorwegen wilt houden, zijn er erg veel mogelijke routes beschikbaar. Hieronder vindt u een selectie van de fietsroutes die beschikbaar zijn in Noorwegen:

  • Nationale Fietsnetwerk: bestaat uit 10 verschillende fietsroutes voor verschillende niveaus.
  • Rallarvegen, van Geilo naar Voss: de populairste route van Noorwegen. De route is 210 kilometer lang.
  • Van Skien naar Dalen, het Telemarkkanaal: hier worden moeilijke, lange en kortere, gemakkelijkere routes aangeboden.
  • Numedal, van Geilo naar Kongsberg: deze route gaat over drie bergpassen, dus de route is wel redelijk een uitdaging.
  • Hallingdalen Route: een route van 77 kilometer lang en geschikt voor kinderen, door weinig hoogteverschil en rustige wegen.

Meer informatie over een fietsvakantie in Noorwegen vindt u op www.visitnorway.nl.