(advertentie)

Uitzicht vanaf de Euromast

Euromast Rotterdamm

De Euromast is een uitkijktoren in Rotterdam. Het is de hoogste uitkijktoren van Nederland die geopend is voor bezoekers. De Euromast is in 1960 ontworpen door H.A. Maaskant. De toren was eerst 112 meter hoog, maar later is er nog een extra toren bovenop gebouwd. De reden hiervoor is dat er steeds meer wolkenkrabbers bij kwamen, waardoor de Euromast niet langer het grootste gebouw in Rotterdam was. De toren is nu 185 meter hoog.

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Adembenemend uitzicht

Degenen die durven, kunnen met een glazen lift, de Euroscoop genaamd, vanaf het Euroscoopdek (op 112 meter hoogte) naar het hoogste punt toe, op een hoogte van 180 meter.

Vanuit de Euroscoop heb je een prachtig uitzicht over de omgeving van Rotterdam. De lift draait rond dus je kunt alles om je heen goed bekijken. Je kunt Madurodam zien liggen en bij mooi weer kun je zelfs tot in België kijken, je kunt dan namelijk de stad Antwerpen zien liggen!

Heel snel naar beneden

Voor de echte waaghalzen is er een spectaculaire attractie: je kunt vanaf de Euromast in Rotterdam abseilen! Geniet op deze speciale manier van het uitzicht over Rotterdam, terwijl een ervaren begeleider je uitleg geeft. Je voelt je helemaal vrij als je deze bijzondere afdaling maakt!

Ook kun je vanaf de Euromast tokkelen! Je vliegt dan met een snelheid van zo’n 100 kilometer per uur naar beneden. Hangend aan een katrolsysteem vlieg je in een kleine 20 seconden 100 meter naar beneden. Een unieke ervaring!

Duurzaam en voordelig met de trein

Ga je naar de Euromast in Rotterdam? Dat kan gemakkelijk met de trein! Reizen met de trein is duurzaam én voordelig met de abonnementen van NS Flex. Bekijk hier de abonnementen van NS Flex voor jouw dagje uit.

Alles kan in de Euromast in RotterdamGeniet van uw eten en het uitzicht in de Euromast in Rotterdam

Het is mogelijk om te overnachten in de Euromast in Rotterdam. Er zijn twee prachtige suites beschikbaar, Heaven en Stars genoemd. Vanuit de suites heb je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Ook kun je heerlijk eten in de Euromast. Op de begane grond kun je genieten van lekkere hapjes en drankjes in het restaurant Deli. Eet je liever onder het genot van een mooi uitzicht, dan kun je genieten van het heerlijkste eten in de brasserie op 100 meter hoogte.

photo by: Zairon, Rijksdienst