(advertentie)

De mooiste duikplekken ter wereld

mooiste-duikplekken

Ik duik als sinds mijn dertiende en heb al veel mooie plekken onderwater mogen ontdekken. Duiken is iets wat mij nooit verveelt. Er valt zoveel te ontdekken en het is daarbij ook nog eens heerlijk relaxt! Door te duiken leer je een compleet andere wereld kennen. Natuurlijk zijn er veel mooie duikplekken en gelukkig valt er ook voor mij nog genoeg te ontdekken. Maar dit zijn tot nu toe de mooiste duikplekken waar ik heb gedoken.

1. Sipadan

Sipadan is een Maleisisch eiland ten oosten van Borneo, die je bijna in alle duiklijstjes tegenkomt. En dat is niet voor niets! Het duiken is hier prachtig en het onderwaterleven is tegenwoordig ook nog eens goed beschermt. Je kunt niet meer op het eiland zelf overnachten, maar je overnacht op het buureiland, wat overigens ook niet verkeerd is! Als je bij Sipadan wilt duiken, moet je wel ruim van tevoren reserveren. Omdat er maar een beperkt aantal mensen per dag mogen duiken. Tijdens het duiken bij het eiland Sipadan zul je het idee hebben dat je in een aquarium rondzwemt, met veel schildpadden, zwartpunt rifhaaien en barracuda’s. Hier heb ik misschien wel mijn mooiste duiken ooit gemaakt

2. De Filipijnen

De Filipijnen bestaan uit meer dan 7000 eilanden en bij een aantal daarvan kun je de mooiste duiken maken. Wat dacht je van het duiken op 2e wereldoorlog wrakken in Coron? Of juist duiken met Vossenhaaien vanaf het tropische eiland Malapascua? Schildpadden spotten op Apo eiland? Of het genieten van tropische visjes en het koraal op één van de vele andere eilanden in de Filipijnen.

3. Indonesië

Ook Indonesië bestaat uit veel eilanden en ook daar kun je prachtig duiken. Zo staat Lembeh Strait bij het eiland Sulawesi bekend om het muck duiken. Waar je op zoek gaat naar kleine vreemde waterbeestjes in het zand, zoals mini inktvisjes. Heel anders is het duiken bij Raja Ampat, waar je maar liefst 75% van alle koraalsoorten in de wereld vindt! Ook bij de Komodo Eilanden kun je goed duiken en daar zie je bijna gegarandeerd manta’s.

4. De Rode Zee bij Egypte

Egypte is een populaire duikbestemming voor Nederlanders. Het is namelijk maar 4,5 uur vliegen en je vindt er een mooie onderwaterwereld. Het water is heel helder en de zachte koralen maken het super kleurrijk onderwater. Je kunt er in één van de kustplaatsen verblijven of een duikliveaboard boeken, waar je met een boot voor een paar dagen lang de mooiste duikplekken kunt bekijken.

5. De Galapagos eilanden

De mooiste duik eilanden bij de Galapagos eilanden, Darwin en Wolf, kun je alleen maar bereiken met een liveaboard en helaas ben ik daar nog niet geweest. Maar toch heb ik wel een paar mooie duiken gemaakt bij de andere eilanden. Zo zag ik pinguïns, zeeleguanen, zeeleeuwen, Galapagos haaien en een hamerhaai! Een super plek om het grote onderwaterleven te zien dus.