(advertentie)

Duikvakantie & Duikreizen

Duikvakanties zijn vakanties waarin je heerlijk gaat duiken of snorkelen. Of je nu een beginnend duiker bent, het allemaal nog graag wilt leren of al heel erg ervaren bent. Tijdens een duikvakantie zijn al deze type duikers welkom. Duikreizen gaan naar allerlei verschillende bestemmingen. Zowel een duikvakantie Europa als ver daarbuiten is mogelijk. Van een tropisch eiland zoals Mauritius tot duiken in Oostenrijk.

Verschillende soorten duikreizen

Duikvakantie FilipijnenEr zijn ontzettend veel verschillende soorten duikreizen. Er zijn duikvakanties voor beginnende duikers. Tijdens deze reizen leer je alle beginselen van het duiken. Van ademhalingstechnieken tot communiceren onderwater. Ook de meer ervaren duikers kunnen uitstekend mee op een duikvakantie. Voor hen zijn er reizen naar tropische oorden waar ze prachtige tropische vissen kunnen bewonderen. Kortom; een duikvakantie is voor iedereen een aanrader!

Duikvakantie Europa

Bij een duikvakantie denk je waarschijnlijk aan verre oorden. Aan tropische stranden, wuivende palmbomen en na afloop een heerlijke cocktail in je hand. Dit kan, maar er zijn ook ontzettend mooie duiklocaties binnen Europa. Mooie bestemmingen voor een duikvakantie Europa zijn:

 • Kroatië
 • Oostenrijk
 • Cyprus
 • Turkije
 • Italië
 • Canarische Eilanden
 • Mallorca
 • IJsland

Mooiste duikplekken

De mooiste duikplekken vind je toch echt buiten Europa. Populaire duikbestemmingen zijn:

 • Duikvakantie EgypteRode Zee, Egypte
 • Great Barrier Reef, Australië
 • Mauritius
 • Barracuda Point, Maleisië
 • Thailand
 • Malediven
 • The Great Blue Hole, Belize
 • Filipijnen

Hier vind je een prachtige onderwaterwereld vol mooie vissen en kleurrijk koraal. De watertemperatuur is er erg aangenaam en tevens zijn er veel duikscholen aanwezig. Kortom: alle facetten om heerlijke te duiken of te snorkelen!

PADI halen

Tijdens een duikvakantie is het mogelijk om je PADI te halen. PADI is een duikbrevet wat over de hele wereld geldig is. Tijdens je PADI halen leer je onder andere alle basis rondom duiken. Dus je leert zowel theorie als de praktijk. De praktijk leer je in de meeste gevallen eerst in een zwembad en later in de grote onderwaterwereld. Veel duikscholen bieden het aan om je PADI te halen, oriënteer van te voren goed naar duikscholen of eventueel Nederlandse duikscholen op locatie. Het is een aanrader om tijdens je duikvakantie je PADI te halen. Zo ga je goed voorbereid het water in en kan je overal ter wereld gaan duiken.

Reisorganisaties

Er zijn tal van reisorganisaties die een duikvakantie aanbieden. Maak van te voren goede afwegingen. Ga ik voor een goedkope duikvakantie, of voor een iets duurdere? Hoelang wil ik duiken? Wil ik naast duiken ook nog andere activiteiten ondernemen zoals een heerlijke zonvakantie aan een mooi strand? Wil ik een duikvakantie Europa of wat verder weg?

Tip: Bekijk de pagina over Reisorganisaties en ontdek welke organisaties duikvakanties en duikreizen aanbieden!

Lees meer over het onderwerp "Duikvakantie"
De mooiste duikplekken ter wereld

De mooiste duikplekken ter wereld

Ik duik als sinds mijn dertiende en heb al veel mooie plekken onderwater mogen ontdekken. Duiken is iets wat mij nooit verveelt. Er valt zoveel te ontdekken en het is daarbij ook nog eens heerlijk relaxt! Door te duiken leer…

Lees verder
Mooiste meren in Duitsland

Mooiste meren in Duitsland

Op zoek naar een heerlijke vakantieplek die dichtbij Nederland ligt? Dan is Duitsland een perfecte vakantiebestemming! In Duitsland vind je schitterende, idyllische meren waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en varen. In totaal zijn er zo’n 50 meren in Duitsland,…

Lees verder
Duiken tijdens Duikvakantie Filipijnen

Duiken tijdens Duikvakantie Filipijnen

Een duikvakantie naar de Filipijnen is een vakantie die je niet snel zult vergeten. De Filipijnen is een eilandengroep met 7107 eilanden en werkelijk de mooiste plek ter wereld voor een duikvakantie! Alle eilanden hebben iets anders te bieden qua natuur…

Lees verder
Duikvakantie in de Rode Zee

Duikvakantie in de Rode Zee

Duiken in Egypte is ontzettend populair. Het is niet voor niets dat er jaarlijks vele duikvakanties naar Egypte worden geboekt. Er is op het gebied van duiken ontzettend veel te zien in Egypte, zeker rond het Rode Zee gebied! Je kunt er genieten van…

Lees verder