(advertentie)

Canyoning vakanties

CanyoningCanyoning is nog een relatief onbekende sport in Nederland, maar zeker een aanrader voor een actieve vakantie! Bij canyoning maak je een tocht door een kloof, dit doe je door te abseilen, lopen, klimmen, springen en glijden en soms zwemmen. Het woord ‘canyoning’ is afgeleid van het Engelse woord canyon, wat kloof betekent. Het is een spannende sport die niet helemaal zonder risico is en daarom is het verstandig om een canyoningtocht met een ervaren iemand of een gids te maken.

Landen voor canyoning

Canyoning kan niet in ieder land wordt beoefend. In Nederland is het uiteraard niet mogelijk! Voor canyoning vakanties in Europa zijn de landen met bergen zoals Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Griekenland geschikt. Buiten Europa zijn er uiteraard ook landen waar je een avontuurlijk canyontocht kunt maken, zoals in de USA.

Uitrusting voor canyoning

Als je een canyontocht gaat maken, moet je goed zijn voorbereid. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je nooit alleen moet gaan en dat er bij gevaarlijke tochten altijd een gediplomeerde gids aanwezig moet zijn. Daarnaast heb je ook de juiste uitrusting nodig: een wetsuit, helm en stevige schoenen met een goed profiel zodat je grip hebt op de glibberige rotsen. Hierbij moeten ook nog de materialen komen voor het abseilen en klimmen. Beoefen je zelf deze sport niet regelmatig dan is het aan te raden om canyoning te gaan doen met een betrouwbare organisaties die voldoet aan de veiligheidseisen van het betreffende land en de juiste materialen heeft.

Lees meer over het onderwerp "Canyoning"
Nationaal Park Triglav

Nationaal Park Triglav

Nationaal Park Triglav Ga je op vakantie naar Slovenië dan kan een bezoek aan het Nationaal Park Triglav niet ontbreken. Voor iedere vakantieganger is er wat te doen in dit gebied. Denk aan: hiken, paardrijden, wandelen, raften, kajakken en nog…

Lees verder
Actieve jongerenvakantie – Onvergetelijke jongerenreizen!

Actieve jongerenvakantie – Onvergetelijke jongerenreizen!

Wil jij deze zomer op vakantie en heb je geen zin om dagen lang te zonnen op het strand? Heb je zin om een actieve vakantie te ondernemen met jongeren van je eigen leeftijd? Lees dan snel verder over actieve…

Lees verder