(advertentie)

Bewonder de natuur in Oostenrijk

Krimmler Wasserfälle, Oostenrijk

Wie aan een vakantie naar Oostenrijk denkt, denkt meestal aan een wintersportvakantie. Er zijn echter ook andere manieren om van de prachtige natuur in Oostenrijk te genieten. Behalve de wereldberoemde Alpen vind je in Oostenrijk onder andere de grootste ijsgrot ter wereld in Eisriesenwelt en de hoogste watervallen van Europa! Tijd om de natuur in Oostenrijk te ontdekken dus!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Vakantieplannen voor Oostenrijk?

Eisriesenwelt in Oostenrijk

Eisriesenwelt, Werfen, OostenrijkEen ideaal uitstapje voor wanneer de zon niet schijnt is Eisriesenwelt, een indrukwekkend stukje natuur. Eisriesenwelt is de grootste ijsgrot ter wereld. De ijsgrot ligt in het midden van Oostenrijk in het dorpje Werfen. Het is zo’n 40 kilometer bij Salzburg vandaan. Eisriesenwelt ligt in en onder het Tennengebergte en is meer dan 40 kilometer lang. Alleen de eerste kilometer van Eisriesenwelt is toegankelijk voor het publiek. Met een bijzondere kabelbaan, de snelste van Oostenrijk, word je naar de ijsgrot gebracht. Tijdens een rondleiding door de ijsgrot krijg je de gelegenheid om Eisriesenwelt te ontdekken. Je klimt langs vele indrukwekkende ijsformaties, sculpturen en tunnels. Door de olielampen die bezoekers meekrijgen worden de ijssculpturen van Eisriesenwelt prachtig verlicht!

Een paar tips voor een bezoek naar Eisriesenwelt:

  • Eisriesenwelt is geopend van september tot april.
  • De rondleiding door Eisriesenwelt duur ongeveer anderhalf uur.
  • Trek wandelschoenen en warme kleding aan tijdens een bezoek aan Eisriesenwelt.

Bezoek de Krimmler Wasserfälle

Krimmler watervalEen ander fascinerend stuk natuur in Oostenrijk zijn de Krimmler Wasserfälle. De Krimmler Wasserfälle liggen in National Park Hohe Tauern, in het dorpje Krimml. Deze watervallen hebben een hoogte van 380 meter. De watervallen zijn gefaseerd, dat wil zeggen dat ze in fasen naar beneden storten. De Krimmler Wasserfälle hebben drie fasen. De eerste fase is 140 meter hoog, de tweede 100 meter en de derde is ook weer 140 meter hoog.

Wanneer je de tijd en energie ervoor hebt is het leuk om langs alle fasen van de Krimmler Wasserfälle te wandelen. Het is een flinke klim, maar de uitzichten en het natuurschoon dat je te zien krijgt maken het zeker waard. Bij de Krimmler Wasserfälle vind je verschillende restaurants waar je een lekker hapje kunt eten terwijl je geniet van de mooie natuur.

Een paar tips voor een bezoek aan de Krimmler Wasserfälle:

  • Het is in het weekend altijd druk bij de Krimmler Wasserfälle. Doordeweeks is het wat rustiger.
  • Trek stevige wandelschoenen aan wanneer je langs de Krimmler Wasserfälle gaat wandelen.