(advertentie)

Actieve vakanties in de Alpen

Alpen bergen outdoor

Bergen, en met name de Franse Alpen, zijn een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. In de winter wordt er volop geskied en in de zomer worden er flinke bergwandelingen gemaakt. Je kunt er kamperen of slapen in een vakantiehuisje, chalet of gites. Een gites is een vakantiewoning waarbij je vaak deels nog in het huis van de verhuurder zit. Er zijn talloze opties om een gites in Frankrijk te huren. Nieuwsgierig waarom je nou juist naar de Alpen moet gaan? Lees het hier!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Bergen zijn gezond!

Dit is een kreet die veelal voorbij komt bij bergliefhebbers, maar het is echt waar. De frisse lucht inademen onder een warme gloed van de zon, de geur van het bos en tegelijkertijd actief bezig zijn. Naast het feit dat het je frisse energie geeft, is het ook lichamelijk goed voor je gezondheid. Ten eerste stimuleert hoogte je gewichtsverlies, dit komt doordat je door de hoogte meer calorieën consumeert. Natuurlijk beweeg je intensiever, doordat je vaker omhoog en omlaag loopt. Maar het gewichtsverlies ontstaat ook doordat men minder honger heeft door het leptin hormoon. Dit dempt het honger hormoon. Het wonen op grote hoogte vermindert ook de kans op hartkwalen, dit komt door het zuurstof peil in de lucht. Het activeert een andere manier van functioneren voor de spieren in het hart. Daarnaast maken ze ook bloedvaten aan, waardoor er meer bloed door je lijf stroomt. En, niet geheel onbelangrijk, frisse lucht zorgt nou eenmaal voor minder stress.

Outdoor activiteiten

De Alpen lenen zich als een perfecte bestemming voor sportieve mensen. Natuurlijk kun je in de winter skiën in een van de bergdorpjes, maar ook in de zomer zijn er veel outdoor activiteiten. Denk aan raften, mountainbiken, kajakken, paragliden maar natuurlijk ook gewoon wandelen. Er zijn talloze wandelroutes die je leiden naar verschillende bergtoppen. Het gevoel dat je krijgt na 4 uur omhoog lopen is onbeschrijfelijk. De andere kant is dat na inspanning, ontspanning extra fijn is! Er is niets fijner dan na een flinke bergwandeling, de sauna in te duiken en lekker te ontspannen. Veel huisjes in de Alpen beschikken over dit soort faciliteiten.

De natuur ontdekken

Natuur is een magisch fenomeen. Het geeft je een machtig gevoel om zelf op ontdekking te gaan in de wildernis. Nieuwe plekken ontdekken, de Alpen zijn groots waardoor je genoeg kanten op kunt. Wanneer je veel in de natuur bent, voel je je sneller zen en ontspannen. Een dergelijk ruig landschap, is dus ook handig voor bijvoorbeeld yoga.

Voldoende redenen dus om op vakantie te gaan naar de Alpen voor een actieve vakantie. Het een prachtige plek dus schroom niet, en gaan!