(advertentie)

Actieve vakantie door de bergen van Polen

Actieve vakantie Tatragebergte

Polen is voor veel mensen nog relatief onbekend terrein maar het land is ontzettend veelzijdig en er liggen grote natuurparken, hoge bergen, prachtige bossen, helderblauwe meren en natuurlijke watervallen. Berg wandelen in de ongerepte natuur van Polen is indrukwekkend!

In het Poolse Reuzengebergte

Het Reuzengebergte in Zuidwest Polen, ligt op zo een 850 kilometer van Nederland en is ook goed bereikbaar per vliegtuig.De bergkam van het Reuzengebergte ligt in de provincie Neder-Silezië en ligt op de grens tussen Polen en Tsjechië en is ongeveer veertig kilometer lang en meer dan twintig kilometer breed.

Actieve vakantie polen Reuzengebergte

Neder-Silezië is een regio van monumentale bergketens, prachtige steden, romantische kastelen en veel stijlvolle kuuroorden. Daardoor is deze streek één van de meest aantrekkelijke regio’s van Polen. Het hoogste punt van Neder-Silezië is de 1603 meter hoge berg Sniezka. Bergwandelingen in het Reuzengebergte zijn geschikt voor zowel ervaren als beginnende bergwandelaars.

Door het Tatragebergte

De natuur in de provincie van Klein-Polen is erg divers. Je vindt er onder meer de tatrabergen, de enige Alpine bergen in Polen. Het karakteristieke Tatragebergte is een lust voor het oog voor de natuurliefhebber.

De Hoge Tatra is het hoogste deel van het Tatragebergte en ligt in het Zuidoosten van Polen, op 1300 kilometer van Nederland. Het hoogste punt van de Poolse Tatra is de berg Rysy met 2499 meter. De routes die je hier loopt, kenmerken zich door veel hoogteverschillen en uitdagende paden. De inspanning wordt uiteraard beloond met adembenemende uitzichten.

Polen biedt voor ieder wat wils op het gebied van een actieve vakantie. Liefhebbers van natuur, bergwandelen of bergklimmen gaan wat bijzonders vinden in de bergketens van Polen. Laat je verassen!