(advertentie)

5 tips voor de vrouwelijke backpacker

vrouwelijke backpackers

Wil jij met je rugzak op je rug de wereld verkennen? Backpacken is bij uitstek de manier om voet te zetten in verschillende werelddelen. Je ervaart echte vrijheid en laat je meeslepen naar plekken waar je anders nooit zou komen. Reis je het liefst alleen? Dat is totaal geen probleem, backpacker zijn over het algemeen mensen die open staan om nieuwe mensen te leren kennen. Reis je als vrouwelijke backpacker alleen? Dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Dit artikel is speciaal geschreven voor vrouwen die alleen willen gaan reizen.

1. Kies voor veilige bestemmingen

Alleen reizen voor vrouwen hoeft absoluut niet gevaarlijk te zijn, maar dit is wel afhankelijk van waar je naartoe reist. Bereid je reis dus goed voor, lees reisadvies over het land wat je wilt gaan bezoeken en vraag informatie op bij een backpack reisorganisatie. Houd rekening met de economie, de cultuur en de politieke situatie in het land van bestemming.

2. Voorbereiding

Zoals net besproken is een goede voorbereiding het halve werk. Kijk goed waar je wel of niet alleen kunt reizen als vrouw zijnde en zorg dat je alles tot in de puntjes uitzoekt voordat je aankomt in een land. Zorg dat je reisdocumenten altijd opgeslagen zijn in je email en sluit een goede reisverzekering af. Reis alleen naar landen die veilig zijn en let goed op je bagage.

3. Stop die tas niet te vol!

Oké, je mag dan wel een vrouw zijn, maar probeer echt om je tas niet te vol te proppen met allemaal spullen die je niet nodig hebt. Vaak pak je veel te veel in en daar moet je dus wekenlang of misschien wel maandenlang mee rondlopen. Neem alleen het nodige mee en vervoer nooit spullen van iemand anders. Dit klinkt misschien logisch, maar pas hier echt mee op.

4. Geld

Zorg ervoor dat je nooit veel geld op zak hebt. Laat een gedeelte van je geld in een kluisje in het hostel achter en draag je credit card altijd bij je. Noteer belangrijke telefoonnummers die je nodig hebt voor het geval dat je je bankpassen verliest of dat ze gestolen worden. Zo kun je ze makkelijk blokkeren en opnieuw aanvragen.

Zorg er sowieso voor dat je weet wat je moet doen als er iets aan de hand is. Schakel de verzekering in, indien nodig, en maak foto’s als er iets verdachts gebeurd. Doe altijd aangifte wanneer er iets gebeurd is.

5. Thuisfront

Houd het thuisfront op de hoogte van waar je heen gaat. Ben je een paar dagen niet bereikbaar? Laat dit dan weten vóórdat je niet bereikbaar bent, stuur een mailtje, smsje of een appje. Dit is een kleine moeite, maar geeft een veilig gevoel voor zowel jezelf als je ouders/familie/vrienden.

photo by: JoeRoss