(advertentie)

Vakantietips in Middelburg

Middelburg is de prachtige hoofdstad van de provincie Zeeland en heeft voor elke bezoeker iets te bieden. De stad is heeft een rijk historisch verleden en bied tal van bezienswaardigheden om te verkennen. Van monumentale gebouwen tot musea en gezellige restaurantjes. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op de prachtige stad.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Wintersport met skipas boeken?

Je favoriete stad bezoeken?

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Oostkerk

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Middelburg is de Oostkerk. De kerk uit de 17e eeuw is een van de meest indrukwekkende voorbeelden van de Zeeuwse architectuur. Het gebouw werd ontworpen door de beroemde architect Arent van ‘s-Gravesande en werd in 1667 voltooid. De binnenkant van de kerk is net zo indrukwekkend als de buitenkant. De prachtige grote koepel is van ver te zien. De Oostkerk is niet meer in gebruik als kerk, maar wordt regelmatig gebruikt voor culturele evenementen.

Jachthaven de Arne

Jachthaven de Arne ligt op slechts een paar minuten lopen van het centrum van Middelburg. Dit maakt het niet alleen een geweldige locatie om te genieten van het water en de omgeving maar ook om de stad te verkennen. Na een dag op het water is het heerlijk om terug te keren naar de have van de Arne. Geniet van een prachtige zonsondergang of ga dineren in een van de restaurantjes. Niet met de boot naar Middelburg? Een wandeling langs de haven is een aanrader.

Uitzicht vanaf het water

Lange Jan

De lange Jan is een belangrijk kenmerk in de skyline van Middelburg. De toren die maar liefst 91,3 meter hoog is, is op een heldere dag vanuit heel Walcheren te bewonderen.

De klim naar boven is zeker de moeite waard, maar het is wel een flinke uitdaging. Er zijn in totaal 207 treden die je moet beklimmen om de top te bereiken, maar eenmaal boven word je beloond met een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende natuur.

Als je de Lange Jan beklimt, krijg je niet alleen een fantastisch uitzicht, maar ook een kijkje in de geschiedenis van Middelburg. De toren is een belangrijk onderdeel van de stad en heeft vele veranderingen en ontwikkelingen doorgemaakt. Vanuit de top van de toren kun je niet alleen de prachtige skyline van Middelburg zien, maar ook het omliggende platteland en de kustlijn.

Lange jan Middelburg centrum

Het Abdij

Het Abdijcomplex in Middelburg is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de stad. Het complex, dat meer dan acht hectare beslaat, werd oorspronkelijk gebouwd als klooster in de 12e eeuw en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en meest indrukwekkende gebouwen van Zeeland.

Het Abdijcomplex bestaat uit verschillende gebouwen en ruimtes, waaronder de Abdijkerk, het Stadhuis, de Kloostergangen en de Wandelgangen.

Het Abdij Middelburg

Stadhuis van Middelburg

Eenmaal binnen in het stadhuis valt de prachtige centrale hal meteen op. Deze hal heeft een indrukwekkende trap en een prachtig gewelfd plafond, dat versierd is met mooie schilderingen. De hal wordt vaak gebruikt voor tentoonstellingen, concerten en andere evenementen.

Een van de hoogtepunten van het stadhuis is de Schepenkamer, waar vroeger de rechtbank zetelde. Deze kamer is prachtig versierd met wandtapijten en schilderingen en heeft een indrukwekkende eikenhouten lambrisering. Hier werden belangrijke beslissingen genomen over de stad en haar inwoners.

Het stadhuis van Middelburg is niet alleen een belangrijk historisch monument, maar ook een belangrijk cultureel centrum van de stad. Er worden regelmatig tentoonstellingen en evenementen gehouden en het stadhuis is ook een populaire trouwlocatie.

Duurzaam en voordelig met de trein

Ga je naar Middelburg? Dat kan gemakkelijk met de trein! Reizen met de trein is duurzaam én voordelig met de abonnementen van NS Flex. Bekijk hier de abonnementen van NS Flex voor jouw dagje uit.

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum is een prachtig museum dat gewijd is aan de geschiedenis en cultuur van Zeeland. Het museum is gehuisvest in het Abdijcomplex in Middelburg en heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 30.000 objecten.

Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie wandtapijten uit de 16e en 17e eeuw.

Geheime steegjes

In en rond het centrum van Middelburg bevinden zich vele ”geheime” steegjes. De steegjes van Middelburg zijn nauwe, kronkelige straatjes die tussen de grote gebouwen van de stad lopen. Elk steegje heeft zijn eigen verhaal en betekenis. Het is een bijzondere ervaring om door deze kleine doorgangen te dwalen en de geschiedenis van Middelburg te ontdekken.

Overnachting in Middelburg

Er zijn verschillende opties voor een overnachting in Middelburg, variërend van luxe hotels tot knusse bed & breakfasts.